Προτάσεις δεν έχουν, μόνο σχέδιο φίμωσης


-Ο Πειθαρχικός Κώδικας  πάσχει, επειδή δεν διαχωρίζει τη διαμαρτυρία από τη δυσφήμιση, ενώ οι αρμόδιοι βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος



Περσινά ξινά σταφύλια… Όταν λείπουν οι ιδέες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δείγμα μιας κατώτερης των περιστάσεων διοίκησης όπως αυτή του «δικού μας Γραμμένου» στην ΕΠΟ, κάποιοι έχουν τον… χαβά τους. Αυτό που απέτυχαν να κάνουν το περασμένο καλοκαίρι, εννοούμε τη φίμωση των ΠΑΕ και των παραγόντων να μην κάνουν δηλώσεις ή να μην βγάζουν ανακοινώσεις, αντίστοιχα, με πρόσχημα ότι «το θέλει η ΦΙΦΑ», το βγάζουν από την… κατάψυξη.
Η ΕΠΟ δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις  στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αυτή που ξέσπασε με αφορμή τον καταδικαστέο ξυλοδαρμό του Τζήλου που οδήγησε στην επ’ αόριστον αποχή των διαιτητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ομοσπονδίας, τονίζουμε ένα σχέδιο ανεφάρμοστο στην πράξη, είναι έτοιμο και αφορά στη φίμωση των ομάδων για τα φάλτσα των ρέφερι και των βοηθών. Θα το παρουσιάσουν ως εντολή των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, βλέποντας μόνο το δέντρο και όχι το δάσος.
Στο Πάρκο Γουδή θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι μόνο οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις των ΠΑΕ ή των παραγόντων τους και όχι το γενικότερο περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το παρασκήνιο να βρίσκεται στο ζενίθ για τρίτη σερί σεζόν, σε όλα αυτά προσθέστε και τον φόβο των διαιτητών, γνωστό από πού πηγάζει. Παραβλέπουν δε, αυτό ισχύει και για τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας εξελέγη με τη στήριξη συγκεκριμένων ομάδων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), ότι σύμφωνα με τον Σαββίδη ο Γραμμένος «είναι δικός μας», ότι η διαιτησία υπό την ηγεσία του Περέιρα πάει από το κακό στο χειρότερο και το σύνολο των ομάδων έχουν ζητήσει ξένους διαιτητές, ότι δεν έχουν προηγούμενο τα διαιτητικά λάθη, ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν παράπονα, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για πρόσωπα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όλα αυτά δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Το μόνο που θέλουν να αλλάξουν είναι να μη γίνονται δηλώσεις ή να μην βγαίνουν ανακοινώσεις. Όλα αυτά με έναν κανονισμό που πάσχει, καθώς ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν διαχωρίζει τις ανακοινώσεις ή δηλώσεις διαμαρτυρίας από τις δυσφημιστικές. Χώρια που στην δεύτερη υποτροπή προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού, άρα υπάρχει και κίνδυνος αλλοίωσης της βαθμολογίας. Χώρια που δεν έχουν ακούσει ακόμη τις απόψεις των διαιτητών, κάτι που θα συμβεί στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου, όπου θα κριθεί αν οι ρέφερι συνεχίσουν την αποχή. Μήπως πλανώνται, νομίζοντας ότι μπορούν να προκαταβάλουν το σώμα των διαιτητών και των βοηθών;
Και παλαιότερα υπήρχαν ποινές για ανακοινώσεις ή δηλώσεις, όμως έφταναν μόνο στα πρόστιμα και στην υποχρεωτική ανάκληση δηλώσεων.

Σχόλια