Μουντιάλ 2030: Όλα τα ‘χει η Μαριορή


-Με το χάος να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν λείπουν τα προεκλογικά σόου

 Με το χάος να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με ένα ακόμα κρούσμα βίας, αυτή τη φορά κατά του διαιτητή Τζήλου (Λάρισας), η κυβέρνηση (και η ΕΠΟ, βεβαίως, βεβαίως!) έβαλαν πλώρη για τη συνδιεκδίκηση, είτε του Euro 2028, είτε του μουντιάλ 2030, μαζί με τις Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία για να δείξει η κυβέρνηση, σε μια εποχή με έντονο άρωμα προεκλογικής περιόδου, αν και το «βαρύ και ασήκωτο» θέμα για αυτή είναι η συμφωνία με τα Σκόπια, ότι τάχα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Έστω, και η συνδιεκδίκηση  δαπανηρών διοργανώσεων αποτελεί τουλάχιστον τραγική ειρωνεία, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξαιτίας της κατάστασης στην κοινωνία που έχει «γονατίσει» από τους φόρους, την ανεργία και τη φτώχεια.
Το Σάββατο (22/12) πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι συνεδρίαση μεταξύ των Υπουργών αρμόδιων για τα θέματα αθλητισμού της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, όπου αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα συντονισμού (σ.σ. στα ελληνικά λέγεται και προσλήψεις!) για την προετοιμασία με σκοπό «τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030. Η ομάδα θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους από κάθε χώρα».
Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2021, καθώς και η συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας στην Sport Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Απρίλιο.
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης μεταφέρθηκαν στην τετραμερή σύνοδο των ηγετών των κρατών των τεσσάρων χωρών ώστε να ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό συνεργασίας των τεσσάρων χωρών.
Γίνεται αντιληπτό πως όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση, τόσο με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και με την κατάσταση στην Ελλάδα. Τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό μέρος και όχι η ουσία, που είναι η λύση των προβλημάτων.
Να μην ξεχνάμε ότι ευθύνη για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει η κυβέρνηση. Ο Κοντονής και ο Βασιλειάδης αποδείχθηκαν άξιοι σημαιοφόροι της… εξυγίανσης. Ναι, αυτής που βύθισε το ποδόσφαιρο…