Στη... σέντρα τις ΕΠΟ και ΚΕΔ για Τσαχειλίδη βγάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA



«Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στη συνέχεια η επιτροπή παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στη FIFA και την UEFA», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωσή της επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία εκθέτει, τόσο την ΕΠΟ, όσο και την ΚΕΔ για την απόλυση του Τσαχειλίδη από μέλος της επιτροπής διαιτησίας, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, η οποία αποτελεί ωμή παρέμβαση στη διαιτησία. Ακόμη διευκρινίζουν ότι τόσο οι εκπρόσωποί της, όσο και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ «δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στην απόλυση».
Με βάση τα παραπάνω, όχι μόνο εκτέθηκαν ΕΠΟ και ΚΕΔ αλλά αναμένεται και η αντίδραση της FIFA. Η ΕΠΟ εκτέθηκε επειδή απέλυσε τον Τσαχειλίδη και η ΚΕΔ, επειδή δεν αντέδρασε.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης:
«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA μέσω αυτής της ανακοίνωσης θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία της με σεβασμό στην πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή και την απόφαση να απολυθεί το μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Διαιτησίας, κ.Γιάννης Τσαχειλίδης. Θα ήθελε επίσης να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή κι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ (σ.σ. Πετρ Φούσεκ), δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στην απόλυση.

Στην αρμοδιότητά της, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει την υποχρέωση να μεριμνά ώστε η ΚΕΔ να παραμένει ανεξάρτητη από οποιαδήποτε σύγκρουση. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τα πίσω πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στη συνέχεια η επιτροπή παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στη FIFA και την UEFA».