Σσσς! Το «χρυσό μετάλλιο στη Δέτση και η «εξυγίανση» των Σέζου, Σάββα στην Τούμπα


-Για το καλό του ΠΑΟΚ και η διαιτησία στον εντός έδρας αγώνα του με την Ξάνθη, όμως το μεγάλο σοκ αποτελεί η απόδοση της Δέτση. Θα παραιτηθεί κάποιος;


«Πασαρέλα»... εξυγίανσης και στην Τούμπα, στο ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0. Άσχετα αν το ρεκόρ της Δέτση στο Αγρίνιο θα παραμείνει αξεπέραστο για τουλάχιστον μια δεκαετία, παράλληλα ευνοήθηκε και ο ΠΑΟΚ με λάθη τόσο του διαιτητή Θανάση Σέζου (Κιλκίς), όσο και του βοηθού Νίκου Σάββα (Σερρών). Για γέλια και για κλάματα και οι δυο.
Στο 20' έπρεπε να αποβληθεί ο Κίτσιου, ο οποίος είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα από το 15' για φάουλ στον Ντζουρίτζκοβιτς, δεν είδε τη δεύτερη αν και πήγε με τις τάπες σε αντίπαλό του. Ο Σέζος προτίμησε να μην δώσει ούτε φάουλ, επειδή έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του ΠΑΟΚ! Απορία: Γιατί όλοι οι ρέφερι κάνουν το ίδιο... τρικ, όταν πρέπει να αποβάλλουν κάποιον;
Οσο για το... δήθεν φάουλ του Μπαξεβανίδη στον Λημνιό (και την κίτρινη στον πρώτο), από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ, και η συγκεκριμένη περίπτωση έχει πολύ γέλιο, καθώς ο Σέζος κατάφερε να εκτεθεί για δεύτερη φορά. Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει φάουλ, το δεύτερο ότι την ενέργεια έκανε ο Λισγάρας, όμως την κίτρινη είδε ο Μπαξεβανίδης! Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, κωμωδία έχουν γίνει!!!

Επίσης, εκτέθηκε και ο βοηθός Σάββας (Σερρών), ο οποίος, με το σκορ στο 2-0, έκοψε τον Γέντριτσεκ με ανύπαρκτο οφσάιντ (74’).
Το ...σοκ με τη Δέτση
Όλη η διαιτητική πιάτσα έπαθε... σοκ με την απόδοση της Δέτση στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1, καθώς έκανε λάθη που δεν δικαιολογούνται. Αρχικά, στο 25' κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν μέτρησε το αυτογκόλ του Μπακάκη, ενώ (σα να μην έφταναν όλα αυτά) πήγε στη σέντρα, αντί να δείξει οφσάιντ και στο γκολ του Σιμόες στο 77' και με αυτή την απόφαση η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Σα να μην έφταναν όλα αυτά δεν σήκωσε οφσάιντ στο 89' σε ευκαιρία του Πόνσε.
Με τέσσερα ματς πέρσι
Το καλοκαίρι όλοι οι διαιτητές απορούσαν πως κατάφερε η Δέτση να ανέβει κατηγορία, αν και δεν είχε δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Μάλιστα την προηγούμενη σεζόν η Αθηναία ορίστηκε μόνο σε τέσσερα ματς της Football League (Κισσαμικός-Εργοτέλης 0-3, Σπάρτη-Παναχαϊκή 0-0, Εργοτέλης-Καλαμαριά 1-1. Αχαρναϊκός-Απόλλων Λάρισας 1-0). Αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκεται στη Λίγκα, ενώ είναι βοηθός, μόλις έξι χρόνια!!!
Έγινε και διεθνής στο γυναικείο
Όμως, εκτός από την άνοδο στη Λίγκα, τα καλά νέα για την 26χρονη Δέτση δεν σταμάτησαν. Έγινε και διεθνής βοηθός για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα συμμετέχουν ομάδες γυναικών. Μήπως αυτό σημαίνει ότι είχε και μεγάλη στήριξη, εκθέτοντας και όσους την εμπιστεύθηκαν;
Ακατάλληλος και ο Περέιρα
Για τον ορισμός στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1, ο Περέιρα είναι ο πρώτος που εκτίθεται, όταν στη Λίγκα βρίσκονται βοηθοί σαν τη Δέτση. Και εκτίθεται ακόμη περισσότερο, όταν ορίζονται σε δύσκολα παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, ενώ με απόδοση σαν της Δέτση εκτίθεται και ο εκπαιδευτής Σταύρος Τριτσώνης. Μάλιστα, ανήκουν στην ίδια Ενωση, αυτή της ΕΠΣ Αθηνών.
Πόσο ακόμη θα ξεφτιλίζονται;
Τα πολλά λάθη (σε αυτά βάλτε και όσα αναφέρουμε για την Τούμπα) είναι σοβαρός λόγος παραίτησης και των δυο, του Περέιρα και του Τριτσώνη. Από το καλοκαίρι ο πρώτος εμπιστεύθηκε την εκπαίδευση στον δεύτερο, όμως τα λάθη όχι μόνο αυξήθηκαν, παρά γίνονται και κραυγαλέα σαν αυτά της Δέτση. Πόσο ακόμη θα ξεφτιλίζονται η FIFA και η UEFA με το να διαρρέει ότι τους στηρίζει; Γιατί δεν τους στέλνουν σπίτια τους, καθώς για μια ακόμη αγωνιστικά φάνηκε ότι η διαιτησία δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Ευθύνη και ο Σκουλάς
Ο ρέφερι του αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1, Σκουλάς (Θεσσαλίας) θα μπορούσε να σώσει τη Δέτση σε κάποια από τις τρεις φάσεις, ειδικά στο ακυρωθέν αυτογκόλ του Μπακάκη. Αυτό δείχνει ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί δεν έχουν συνεργασία μεταξύ τους και παράλληλα ότι φοβούνται. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Σκουλάς είναι από τους πιο ευνοημένους, και ασυλία έχει στα λάθη που κάνει, και σερί ορισμούς παίρνει, και διεθνής έγινε, αν και δείχνει ότι δεν κάνει...
Φουκαριάρα διαιτησία...

SUPERLEAGUE
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής),
Δέτση (Αθηνών)
4ος: Κουμπαράκης (Θράκης)
Παρατηρητής: Μαυρόπουλος (Μακεδονίας)


ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ 2-0
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σάββας (Σερρών),
Σινιοράκης (Χανίων)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)