Τα τάμπα... Τούμπα με την Εθνική και ο διασυρμός του Γραμμένου


Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «εξυγιαντικών» ΜΜΕ οι αγώνες της Εθνικής για την προκριματική φάση του Euro 2020, με τη φάση των ομίλων να ξεκινά το Μάρτιο, επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην Τούμπα. Αφού, όπως λέγεται «ο δικός μας Γραμμένος», με την πρόσληψη του Αναστασιάδη, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έκανε το χατίρι του Σαββίδη, προέκυψε μια ακόμη… σύμπτωση, να προωθείται η Τούμπα ως έδρα της Εθνικής.
Όμως, το τελευταίο ισοδυναμεί με νέο διασυρμό του προέδρου της ΕΠΟ. Αιτία αποτελεί η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ με την οποία αναφέρουν ότι «ούτε πάνω από το πτώμα μας δεν παίξει η Εθνική στην Τούμπα». Με μια δεύτερη ανάγνωση, σημαίνει ότι ο Γραμμένος «παίζει» με την Εθνική, η οποία ταυτόχρονα «βυθίστηκε» και σε βαθιά αγωνιστική κρίση, λόγω της πρόσληψης του Αναστασιάδη.
Και η επιλογή του Αναστασιάδη «μεταφράζεται» ως διασυρμός του προέδρου της ΕΠΟ, δεδομένης της ντροπιαστικής ήττας από την Εσθονία, που υποβίβασε την Ελλάδα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνα ςαμαυρώθηκε από την «εισβολή» των νεοναζί στις κερκίδες αλλά και την εικόνα του ΟΑΚΑ, καθώς οι αγώνες με την Φινλανδία και την Εσθονία έγιναν μεταξύ συγγενών και φίλων. Και η επιλογή του ΟΑΚΑ έγινε από τη διοίκηση Γραμμένου.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήθελε να πάει η Εθνική στη Θεσσαλονίκη. Όμως, τι γίνεται τώρα; Η Εθνική δεν είναι συμβούλιο της ομοσπονδίας για να συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα την πρώτη στο «Μακεδονία Παλλάς», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.