Αυτός είναι ο κανονισμός που «επιβάλει» διαγραφή του Κάκου


Tο σκάνδαλο με τον Κάκο κατήγγειλε ο Ολυμπιακός

-Με επιστολή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης και την ΚΕΔ ζητεί την διαγραφή του από τον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας, επειδή έγινε τηλεκριτικός στο κανάλι του Σαββίδη.


Το είδαν όλοι, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα και η παρανομία βγάζει μάτια. Την περασμένη Κυριακή, ο Τάσος Κάκος εμφανίστηκε ως τηλεκριτικός διαιτησίας στο κανάλι Open του Ιβάν Σαββίδη, όμως αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι παραμένει στους πίνακες των παρατηρητών διαιτησίας. Για αυτό και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, τόσο στην Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, όσο και στην ΚΕΔ, ζητώντας τη διαγραφή του, ή καλύτερα, ζητώντας να εφαρμοστεί ο κανονισμός.
Πιο συγκεκριμένα η παράγραφος 10, του άρθρου 73 του κανονισμού διαιτησίας αναφέρει αποτελεί διαιτητικό παράπτωμα «ο με οιονδήποτε τρόπο σχολιασμός στα Μ.Μ.Ε., περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από πρώην διαιτητές φάσεων από αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή οι εν λόγω πρώην διαιτητές δεν μπορούν να επανενταχθούν με κανένα τρόπο στην οργανωμένη διαιτησία και να διοριστούν μέλη  των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Επίσης, δεν μπορούν να συνεργάζονται με ΕΔ/ΕΠΣ, να παρευρίσκονται σε κάθε είδους επιμορφωτικές συγκεντρώσεις ή σεμινάρια που διοργανώνονται από τις ΕΔ/ΕΠΣ και να παρακολουθούν αξιωματούχους διαιτησίας της ΕΠΟ σε οποιεσδήποτε επιμορφωτικές εκδηλώσεις».
Κανονικά ο Κάκος έπρεπε να διαγραφεί πριν από τρία χρόνια από τον χώρο της διαιτησίας. Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Νοεμβρίου 2015 παρακολούθησε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 0-0 από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, καθώς υπήρξε συμφωνία να αναλάβει πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελικά, ο ΠΑΟΚ έκανε πίσω, επειδή προέκυψαν αντιδράσεις.
Το σκάνδαλο της παραμονής του Κάκου στη διαιτησία, είναι το δεύτερο των τελευταίων ημερών. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θεωρεί την καρατόμηση του Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ «ως ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα».
Αρα, κατέρρευσε και επίσημα το αφήγημα ότι η διαιτησία είναι ανεξάρτητη!