Ο Περέιρα «χειροκρότησε» τα αίσχη


-Για αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη διαιτησία

Εκτός πραγματικότητας έδειξε ο Μέλο Περέιρα στην ομιλία του στο σεμινάριο των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας που ξεκίνησε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την Τρίτη 27/11 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29/11. Τη στιγμή που συνολικά 12 ομάδες μέχρι τώρα, είτε ζήτησαν ξένους διαιτητές, είτε έβγαλαν ανακοινώσεις ή διαρροές για τη διαιτησία, με άλλα λόγια τα παράπονα έσπασαν όλα τα ρεκόρ, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής βρίσκει τα πράγματα καλύτερα από πέρσι!
Για αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη διαιτησία. Για αυτό έγιναν τα χειρότερα και έρχονται ακόμη χειρότερα με τους ορισμούς που κάνουν.
«Σε σχέση με τις περσινές πρώτες δέκα αγωνιστικές, τα πράγματα φέτος είναι καλύτερα», είναι η… ιδέα που έχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ για την εικόνα της διαιτησίας στη Σούπερ Λίγκας. Και για όσους δεν κατάλαβαν ο απαράδεκτος Πορτογάλος συμπέρανε: «Βρίσκεστε σε στάδιο κλίμακας καλό έως πολύ καλό»! Όμως, γιατί φέρνει ξένους διαιτητές;
Με άλλα λόγια, γελάστε ελεύθερα. Μαζί με τα παρδαλά κατσίκια…
Παράλληλα, ο Περέιρα συνέστησε στους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές της μεγάλης κατηγορίας «να μην διαβάζετε τίποτα, ορισμούς κάνουμε εγώ, ο Μαρίν και ο Λίνμπεργκ». Στην συνέχεια επανέλαβε πάλι «μη διαβάζετε μπλογκ και σάιτ, διαβάστε μόνο τους κανονισμούς»! Αλλωστε, η επανάληψη είναι «η μήτηρ της μαθήσεως». Αν το πιστεύει ο ίδιος, μπορεί να το λέει να το πιστέψουν και οι άλλοι…
«Προχωράμε», είπε επίσης ο Περέιρα, άρα δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας που αναφέραμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα με τα «αστέρια» της διαιτησίας. «Έχουμε τη στήριξη της ΦΙΦΑ και της ΕΠΟ», διαμήνυσε ο Πορτογάλος για να τους εκθέσει, παράλληλα με την ΚΕΔ!
Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΕΔ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του από την Επιτροπή, το τμήμα διαιτησίας, τον Κουκουλάκη για το VAR, τον Τριτσώνη για τη διεύθυνσης της Ακαδημίας της διαιτησίας και για την προετοιμασία του σεμιναρίου με video και άλλα και την ταυτόχρονη μετάφραση.
Φουκαριάρα διαιτησία…
Στην αρχή της τελευταίας μέρας, την Πέμπτη 29/11, οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το VAR, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο το έχουν κατανοήσει…
Οσο για την πραγματική εικόνα της διαιτησίας; Οι ομάδες που ζήτησαν ξένους διαιτητές είναι οι εξής: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Αρης,.  Οι ομάδες που έβγαλαν ανακοινώσεις ή εξέφρασαν, με διαρροές, παράπονα από τη διαιτησία είναι οι εξής: ΑΕΛ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.