Ο μόνος διαιτητής που δεν έπρεπε να μπει στον Ολυμπιακό


-Ο Καράσεφ, παρότι στο παρελθόν «χειρούργησε» τον Ολυμπιακό, ορίστηκε από την UEFA στο εκτός έδρας ματς των «ερυθρολεύκων» με την Μπέτις


Αν η UEFA έπρεπε να αποφύγει έναν διαιτητή στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπέτις, αυτός ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ, ο οποίος «έσφαξε» τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλμε. Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε την 1η Οκτωβρίου 2014 για τη φάση των ομίλων του Champions League και ο Καράσεφ «χειρούργησε» τον Ολυμπιακό, καθώς ακύρωσε γκολ του Μήτρογλου, «έπνιξε» πέναλτι του Μανιάτη και χάρισε αποβολή Σουηδού.
Το καταφανέστατο πέναλτι που δεν καταλόγισε ο ανεκδιήγητος διαιτητής έγινε στο 56ο λεπτό του αγώνα Μάλμε-Ολυμπιακός (1-0) σε ανατροπή του Μανιάτη από τον Τίνερχολμ. Εκείνο όμως που «τρέλανε» όλο τον κόσμο ήταν η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μανιάτης. Οσον αφορά στην αποβολή που δεν έκανε πρόκειται για δυο σκληρά μαρκαρίσματα του Χάλστι στον Μιλιβόγεβιτς. Το κανονικό γκολ του Μήτρογλου ακυρώθηκε στο 43’, ενώ ένα λεπτό μετά σημειώθηκε το γκολ των Σουηδών.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της… σφαγής, αξίζει να σημειωθεί πως το λάθος με το μη καταλογισμό πέναλτι στον Μανιάτη παραδέχθηκε μέχρι ο προπονητής της Μάλμε. «Είμαστε τυχεροί. Νομίζω ότι ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να έχει γίνει 1-1 το παιχνίδι και θα ήταν διαφορετικό ματς σε αυτό το σημείο. Πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ήταν πέναλτι. Και με την ισοπαλία λογικά θα ήταν άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ», δήλωσε ο Άγκε Χαρέιντε στη συνέντευξη Τύπου
Κι όμως παρά το θόρυβο που έγινε για τη διαιτησία του, μέχρι και στη Ρωσία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ο Καράσεφ πήρε σερί ορισμό, καθώς ορίστηκε στο ματς της τρίτης αγωνιστικής του Champions League Σάλκε – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 4-3! Η Γερμανική ομάδα νίκησε στις καθυστερήσεις με πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι Πορτογάλοι!

Σχόλια