Εχασαν τα… κασκόλ και τα στραγάλια

-Οι Κύρκος, Τζήλος, Ευθυμιάδης επιστρέφουν στην ΑΕΚ, ενώ ο Δανός που έβαλαν στην Τούμπα… δεν υπάρχει.


«Πάτα το μηδέν, δεν σε ακούω», λέγαμε παλιά, όταν η τηλεφωνία ήταν χιλιόμετρα πίσω, εκεί που τώρα γυρίζουν τη διαιτησία οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ, κυρίως ο Πορτογάλος που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς. Αφετέρου για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έβαλε έναν Δανό που δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό… χάρτη, αφετέρου δεν ήθελε ή δεν μπόρεσαν (σ.σ. προσέξτε ΚΕΔ με τρεις ξένους αρχιδιαιτητές) να βρουν ξένο διαιτητή για το παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης και ο Τζήλος, αυτός που ορίστηκε, είναι σαν την κόκα κόλα, πάει με όλα, καθώς από τον Λαρισαίο ρέφερι ξεκινούν οι ορισμοί.
Στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μπήκε ένας Γενς Μάε, ένας διαιτητής από τη Δανία που έγινε διεθνής το 2014 και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στην τελευταία κατηγορία (3η) της UEFA, συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο ανέβηκε στη δεύτερη. Ο 36χρονος ρέφερι διαιτήτευσε συνολικά 29 διεθνείς αγώνες, όμως δεν έχει κανένα ορισμό πέραν του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Επίσης, στο Champions League διαιτήτευσε ένα παιχνίδι, στον πρώτο προκριματικό γύρο, όμως εκεί έχει να μπει από το 2014! Τα περισσότερα παιχνίδια του είναι σε ομάδες νέων (εθνικές ή συλλόγων).
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει η ελληνική διαιτησία. Για αυτό και διαρκώς κατεβάζουν τον πήχη, ακόμη και στους ορισμούς των ξένων διαιτητών.
Για να επανέλθουμε στον Τζήλο, στην περίπτωση του αγώνα ΑΕΚ-Αρης κάνουν και πλάκα, άγνωστο σε ποιόν, μάλλον προς Θεσσαλονίκη μεριά:
1) Στις 12 Οκτωβρίου ο Λαρισαίος σφύριξε το παιχνίδι ΑΕΚ-Λαμία 2-1. Καλά, ξέμειναν από διαιτητές και τον έβαλαν δυο εβδομάδες μετά στην ίδια ομάδα;
2) Ο βοηθός Ευθυμιάδης ήταν στο φιλικό της 1ης Αυγούστου, ΑΕΚ-Γαλατασαράι (3-2). Το λάθος του στο 46’ του αγώνα δεν γινόταν να είναι πιο κραυγαλέο, καθώς δεν μέτρησε γκολ του Σερντάρ και αν ο Ευθυμιάδης δεν ακύρωνε το κανονικό γκολ θα γινόταν το 2-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τον σκόρερ της τουρκικής ομάδας κάλυπταν τέσσερις αμυντικοί της ΑΕΚ, όμως πέρα έβρεχε για τον διεθνή βοηθό!
3) Και το κερασάκι στην τούρτα; Παρατηρητής του αγώνα ΑΕΚ-Αρης θα είναι ο Κύρκος (Θεσπρωτίας), ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Μελισσανίδη, στο ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2016, και η φράση που… έγραψε από το φύλλο αγώνα του διαιτητή Καλογερόπουλο ήταν «θα σε πνίξω με το κασκόλ», αν και ο διοικητής της ΑΕΚ αθωώθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη!