Καζάνι που βράζει η ΕΠΣ Φθιώτιδας


ΠΗΓΗ: efthia.gr
Δεν έχει ακόμη συμπληρώσει δύο χρόνια θητείας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Φθιώτιδας και φαίνεται ότι η κρίση που υποβόσκει εδώ και αρκετό καιρό, μεταξύ των μελών του, όσο πάει και βαθαίνει!
Αυτό διαφάνηκε και χθες βράδυ κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του οργάνου, όπου υπήρξε μεγάλη ένταση, αλληλοκατηγορίες και γενικά ένα κλίμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της τοπικής ποδοσφαιρικής αρχής.
Αφορμή στάθηκε η παρουσία του προέδρου του ΣΔΠ Φθιώτιδας Γιάννη Σπυρόπουλου στην αίθουσα, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο Κώστα Σακελλάρη αντίγραφο του εγγράφου που έστειλε ο τελευταίος στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και αναφέρονταν στον πρώτο. Το θέμα αυτό πυροδότησε την ένταση στη συνεδρίαση αφού ο Γ.Γ. της Ένωσης Μιχάλης Κορδολέμης  ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο γιατί εστάλη το συγκεκριμένο έγγραφο χωρίς να λάβει γνώση το ΔΣ, όπως προβλέπεται στο καταστατικό.
Ο κ. Κορδολέμης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στον πρόεδρο κι άρχισε μια έντονη λογομαχία με αρκετά μέλη του ΔΣ, ενώ κάποια άλλα παρακολουθούσαν έκπληκτα τα όσα διαδραματίζονταν στην αίθουσα.
Κουβέντα στην κουβέντα, τέθηκαν κι άλλα ζητήματα, όπως η χρήση του μέιλ της Ένωσης από τον ταμία Δημήτρη Νικολάου, ο αντιπρόεδρος Νώντας Χατζής ρώτησε γιατί δεν δόθηκε, στον πρόεδρο του Μαρτίνου Μιχ. Μπάτσο, η λίστα με τα σωματεία που χρωστάνε στην Ένωση (πρόστιμα, ποινές, δελτία), για το ποσό των 9.300 ευρώ που ήρθε στην ΕΠΣ και μοιράστηκε σε συγκεκριμένα σωματεία που είχαν οφειλές, για το γεγονός ότι δεν συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης εδώ και πολλούς μήνες, για τις παρατηρησίες εκτός Φθιώτιδας, όπως επίσης και το θέμα του Βαγγέλη Ασημωτού ο οποίος παύτηκε από τα καθηκοντά του, για 60 ημέρες, μετά από παρέμβαση που έκανε σε διαιτητή!
Μπροστά σε όλα αυτά, που σίγουρα δεν τιμούν τη διοργανώτρια, ιδιαίτερα εύστοχη ήταν η παρατήρηση του Γιώργου Φαφούτη που απευθυνόμενος στο ΔΣ είπε συγκεκριμένα: «Μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να συνεχίσουμε, αλλιώς ας το διαλύσουμε…».
Ο πρόεδρος Κώστας Σακελλάρης απάντησε ότι τα χρέη των ομάδων δεν μπορούν να δοθούν, στον συγκεκριμένο παράγοντα, ούτε μπορούν να κοινοποιηθούν, λόγω προσωπικών δεδομένων, ενώ απευθυνόμενος στον Γιάννη Σπυρόπουλο του είπε να ζητήσει το έγγραφο από την ΚΕΔ. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους με τον κ. Σπυρόπουλο, που έκανε λόγο για έννομο συμφέρον, να λέει με έμφαση κάποια στιγμή απευθυνόμενος στον κ. Σακελλάρη «φάγατε δύο φορές μέχρι τώρα τα μούτρα σας, θα τα φάτε και πάλι!…».
Για το ποσό των 9.300 ευρώ που ακούστηκε, ο ταμίας Δ. Νικολάου δήλωσε ξεκάθαρα ότι  «μέχρι σήμερα επίσημη χορηγία δεν έχει έρθει στο ταμείο της ΕΠΣ. Απλά απ’ ότι ξέρω κάποια χρήματα δόθηκαν για να εξοφληθούν οι οφειλές κάποιων ομάδων».
Για την τιμωρία του Βαγγέλη Ασημωτού ο κ. Σακελλάρης τόνισε ότι εφαρμόστηκε ο νόμος.
Παράλληλα χαρακτήρισε το καταστατικό… «τρύπιο» και προανήγγειλε άμεσες τροποποιήσεις, όπως οι δύο το πολύ θητείες για όλα τα πόστα στο ΔΣ, το ασυμβίβαστο για μέλη του ΔΣ που θα ασχολούνται ενεργά με την πολιτική κλπ
Για το θέμα των συγκεντρώσεων των διαιτητών που γίνονται πλέον στην αίθουσα της ΕΠΣ, ο αντιπρόεδρος Ν. Χατζής πρότεινε οι διαιτητές να επιστρέψουν στον δικό τους χώρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους διαιτητές είμαστε άχρηστοι…».
***  Στο περιθώριο της… ψυχροπολεμικής συνεδρίασης το ΔΣ αποφάσισε να εκκενώσει άμεσα το γραφείο της ΕΔ/ΕΠΣΦ για να χρησιμοποιηθεί από τον Σύνδεσμο.
***  Στις 30 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Φθιώτιδας
***  Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή
***  Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει στις 7 Νοέμβρη
***  Επίσης έγινε γνωστό ότι η Δόξα Ζηλευτού ζήτησε να αγωνίζεται μόνο Σάββατο, αναβλήθηκε η αναμέτρηση Μεγ. Βρύσης-Δίβρης, λόγω γηπέδου, ενώ η Δάφνη Λιβανατών ζήτησε την αποχή από τα παιχνίδια της του διαιτητή Σταύρου Σουφλερού.
***  Οι Νηρηίδες Φθίας ζήτησαν τη χρήση του Ενωσιακού γηπέδου για προπονήσεις και αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών.