Ντροπή και αίσχος για την ΕΠΟ και για τον «Πύργο της Βαβέλ»…

-Εχουν ευθύνη 100 % για διαιτησίες επιπέδου… Ζαχαριάδη, να φύγουν οι αποτυχημένοι από την ΚΕΔ
Η παρουσία του… στρατού των ξένων που απλά «νίπτουν τας χείρας τους» σε κάθε συμβούλιο της ΕΠΟ δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη στιγμή που η ομοσπονδία «απέχει» από όλα τα σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου και δεν παίρνει σημαντικές αποφάσεις, το ΔΣ της ΕΠΟ, την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, έγινε «παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ», όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση. Ο... Πύργος της Βαβέλ που λέγαμε.
Μας θυμίζουν το ανέκδοτο πόσοι …ηλεκτρολόγοι χρειάζονται να βιδώσουν μια λάμπα. Ολο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς τα εμπρός και η ομοσπονδία είναι… έκτρωμα. Κοινό μυστικό αποτελεί ότι βρίσκεται στη δίνη του «εμφυλίου» πολέμου, μεταξύ του μπλοκ του βορρά και του μπλοκ του νότου. Τελευταίο παράδειγμα ότι πήραν τον Αναστασιάδη στην Εθνική αλλά τον Σκίμπε δεν μπορούν να τον διώξουν, επειδή ο Γερμανός θα μιλήσει και θα πει πολλά…
Πρωτοφανής αδράνεια
 Η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, όμως είναι πρωτοφανές ο Περέιρα να μην ελέγχεται από τη διοίκηση της ΕΠΟ αλλά από τη… FIFA! Δηλαδή, άλλα γράφουν στον κανονισμό και άλλα εφαρμόζουν; Παράλληλα, ο θόρυβος για τα φάλτσα ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν και η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έβαλε καν θέμα συζήτησης σε κάποιο από τα προηγούμενα ΔΣ. Μέχρι που χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, μέσω του Τάκη Αγραφιώτη, να ζητήσει ξένους ρέφερι σε όλα τα παιχνίδια του και να πει ο Φούσεκ ότι θα τον καλέσει, άρα να δούμε και τι θα απαντήσει και σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη αλλά και για παράκεντρα που υπάρχει η αίσθηση ότι παρεμβαίνουν στη διαιτησία. Ποιος Φούσεκ; Μέχρι και ο υπερσύμβουλος της FIFA που ήρθε να αλλάξει την ομοσπονδία, πιθανόν και την διαιτησία, όμως ούτε μια παρέμβαση δεν έχει κάνει. Η μάλλον η πρώτη του ήταν η προαναφερόμενη.
Φέρνουν συνέχεια ξένους για να γίνονται τα ίδια και χειρότερα;
«Αποκλειστικά» η ΕΠΟ
Ποιος από την ΕΠΟ ενημερώνει τη FIFA για τη διαιτησία; Χώρια που ο κανονισμός, υποτίθεται ότι εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι σαφής. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 2 με τον τίτλο «Γενική αρμοδιότητα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», αναφέρει τα εξής: «1. Τα κάθε είδους θέματα που αφορούν στην εν γένει οργάνωση και λειτουργία της διαιτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). 2. Η ΕΠΟ ασκεί τις αρμοδιότητές της στα θέματα διαιτησίας δια των οργάνων των άρθρων του επόμενου κεφαλαίου».
Στα παραπάνω να προστεθεί και η δήλωση του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργου Χατζησαρόγλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «έχει συμφωνηθεί ο Περέιρα να μείνει για έναν χρόνο».
Να φύγουν οι αποτυχημένοι
Η ΚΕΔ, ο Περέιρα, ο Μαρίν, ο Λίντμπεργκ δείχνουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο της διαιτησίας, ούτε τις διαιτησίες επιπέδου Ζαχαριάδη σε βάρος του Ολυμπιακού, ούτε και απίθανους βοηθούς όπως ο Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) που έκοψε τους Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο με ανύπαρκτα οφσάιντ ή σαν τον άλλον, τον Νατσιόπουλο (Μακεδονίας) που γινόταν φάουλ μπροστά του και δεν έλεγε στον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) να τα σφυρίξει ή έδινε μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού, κάποια και ανάποδα!