Ο διαιτητής Γκοτσέκ δεν είναι στις πρώτες επιλογές στην Τουρκία


-Στατιστικά του ρέφερι του αγώνα με τη Ντουντελάνζ

Ο Τούρκος Χουσεΐν Γκοτσέκ, ο οποίος σφυρίζει το ματς του Ολυμπιακού με τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, δεν είναι στα πρώτα διαιτητικά ονόματα της χώρας του. Απόδειξη αποτελούν τα στατιστικά του στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας.
Την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα Τουρκίας σφύριξε 5 ματς, έχοντας δείξει συνολικά 22 κίτρινες και μια κόκκινη. Πέρσι ήταν 6ος σε αριθμό αγώνων, με 21 ορισμούς και σε αυτά τα ματς έβγαλε 93 κίτρινες, πέντε κόκκινες. Πρόπερσι σφύριξε 18 αγώνες, τερματίζοντας ένατος σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ έβγαλε 72 κίτρινες και μια κόκκινη. Τέλος, την περίοδο 2015-16 «τερμάτισε» έβδομος με συνολικά 16 ορισμούς.
Ο 42χρονος Γκοτσέκ, την τρέχουσα σεζόν, αναμένεται να κάνει... ρεκόρ στους ευρωπαϊκούς ορισμούς. Ο αγώνας του στο Λουξεμβούργο είναι ο 5ος φετινός και ο δεύτερός του στους ομίλους του Europa League, όπου στο... παλμαρέ του έχει συνολικά 23 αγώνες, από τα πλέι οφ και μετά (σ.σ. δυο φορές έχει οριστεί μέχρι τη φάση των «32»).
Ο προηγούμενος φετινός του αγώνας στους ομίλους του Europa League ήταν Ζενίτ-Σλάβια Πράγας 1-0. Στα παιχνίδια των ομίλων έδειξε 78 κίτρινες κάρτες, ενώ απέβαλε μόνο 4 παίκτες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν έχει βγάλει κόκκινη κάρτα και όλες οι αποβολές ήταν με δεύτερη κίτρινη.
Γενικά, ο Γκοτσέκ δεν φαίνεται να είναι «καρτάκιας».