«Καταπέλτης» για τον ΠΑΟΚ


-Τον …καίει η επιστολή Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς επιβεβαιώνει τραυματισμό και φθορές, άρα πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση (-3) βαθμών
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε, μέσω της ΠΟΑΣΥ, επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, η οποία «καίει» τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια των οπαδών του έξω από την Τούμπα, πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη. Στην επιστολή καταγράφονται τόσο ο τραυματισμός αστυνομικού, όσο και οι φθορές.
Όμως, «κλειδί» για την τιμωρία ή μη του ΠΑΟΚ, το τελευταίο θα είναι σκάκδαλο, αποτελεί η έκθεση της αστυνομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη σεζόν δεν κατέγραψαν τίποτα από τα επεισόδια στους εκτός έδρας αγώνες του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κέρκυρα, όπως επίσης και στα επεισόδια (που επίσης υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών και φθορές) στον εντός έδρας αγώνα του με τον Ολυμπιακό.  Αν η αστυνομία γράψει στην έκθεσή της τον τραυματισμό αστυνομικού και τις φθορές στα περιπολικά που καταγγέλλει στον Βασιλειάδη η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίκης, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ προκλήθηκαν ζημιές και σε πολυκατοικίες, σε αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ φωτιά πήρε και μια καντίνα, προβλέπονται αυστηρές ποινές για τα επεισόδια πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη. Ειδικότερα ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία του γηπέδου (αγώνες χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές).
Παρακάτω παραθέτουμε όλη την επιστολή, όμως από αυτή σημειώστε τα εξής: 1) «Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών», 2) «Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας», 4) «Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».
Αναλυτικά η επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον Γιώργο Βασιλειάδη:
Κύριε Υφυπουργέ,
Εν αναμονή της εφαρμογής των δηλώσεών σας για σταδιακή απόσυρση της ΕΛΑΣ από τα γήπεδα, βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων.
Χθες, στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα (σ.σ. ΠΑΟΚ-Αρης). Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών.
Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η βιαιότητά τους δεν ανακόπηκε ούτε από την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και ανήλικων τέκνων, οι οποίοι ανέμεναν στο σημείο για την είσοδό τους.
Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.
Πλέον, είναι καταφανές ότι όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση.
Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων, αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους.
 *Η επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον Βασιλειάδη, υπογράφεται από τον πρόεδρό της Θόδωρο Τσαϊρίδη και τον γενικό γραμματέα της Γιώργο Χατζόπουλο. Με αυτή την επιστολή δεν έχουν καμία πρόθεση να… κάψουν κάποια ομάδα, παρά καταγράφουν τα προβλήματά τους και τι έγινε έξω από την Τούμπα, πριν τον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αρης.