Κούγιας: «Μέχρι να καταλάβει ο Περέiρα τους διαιτητές θα περάσει καιρός. Ο Τριτσώνης με τον Κουκουλάκη του λέει ποιους να βάλει στους πίνακες»

-«Αυτοί οι διαιτητές αυτό μπορούν αυτό κάνουν»
Κούγιας: «Μόνο το VAR θα λύσει τα διαιτητικά λάθη»

Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας μίλησε στο Metropolis 95,5 για τα προβλήματα της διαιτησίας, το VAR αλλά και την πρόσληψη Ιταλού προπονητή

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, και μίλησε για την απόφαση του να μείνει η ΑΕΛ στο AEL FC Arena, την πρόσληψη Ιταλού προπονητή μετά την απομάκρυνση του Αντωνίου και τα προβλήματα με την διαιτησία που δεν λύνονται ενώ σχολίασε και την καθυστέρηση που παρατηρείται με το VAR.
Μεταξύ άλλων όσα είπε:
Για την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή και την απόφαση να μείνει στο AEL FC Arena: «Το αίσθημα ευθύνης που έχω απέναντι στους οπαδούς μας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους 2.500 που έχουν ιδιαίτερα διαρκείας. Σκεφτόμουν πως είναι πολύ άσχημο είναι να παίζουν σε άδειο γήπεδο κάπου αλλού. Επίσης, τα αποτελέσματα που πήραμε ως ομάδα με οδήγησαν στην απόφαση. Ελαβα και υποσχέσεις πως είναι η τελευταία χρονιά που θα δώσω τόσα λεφτά για το γήπεδο. Άλλο να δίνεις 50.000 ευρώ το χρόνο και άλλο αυτά τα λεφτά που έχω δώσει στον κ.Πηλαδάκη (1,8 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής). Η Πολιτεία ή θα ανακατασκευάσει το Αλκαζάρ ή θα πάρει από την Πειραιώς το AEL FC Arena. O νέος προπονητής μας έπαιζε μέχρι τα 42 του ποδόσφαιρο, ήταν βοηθός στην Κάλιαρι.
Στην Ιταλία πολλοί αξιόλογοι προπονητές δεν έχουν ομάδα, εξαρτάται και φυσικά από τα κασέ των προπονητών και θα καταλάβουν όλοι την κίνηση αυτή, πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν αυτή. Η επιλογή μου είχε να κάνει πως είναι Ιταλός, οι πληροφορίες που πήρα ήταν πως δημιουργεί οικογένεια, είναι αυστηρός, σκληρός και δίκαιος προπονητής. Θεωρείται αξιόπιστος άνθρωπος, ήταν οικονομική υπέρβαση για εμάς».
Για τη διαιτησία και τα προβλήματα που δεν λύνονται: «Ολο το κακό δημιουργήθηκε από το 1996 και μετά. Η νοοτροπία των ιδιοκτητών να κερδίσουν την ΕΠΟ και να βάλουν μέσα τους δικούς τους ανθρώπους. Μέχρι να καταλάβει ο Περέϊρα τους διαιτητές θα περάσει καιρός. Ο Τριτσώνης με τον Κουκουλάκη του λέει ποιους  να βάλει στους πίνακες. Αυτοί οι διαιτητές αυτό μπορούν αυτό κάνουν. Εμένα με ενδιαφέρει η αντίδραση των ομάδων στα διαιτητικά λάθη. Μόνο με το VAR μπορεί να λυθεί το θέμα, είναι οικονομικό το θέμα, ο κ.Βασιλειάδης είχε την πρόθεση να το κάνει».