ΕΠΣ Ζακύνθου: Όχι στην αλλαγή της προκήρυξης από 7 ομάδες της Α΄ κατηγορίας (σε σύνολο 10)!!!


ΠΗΓΗ: ioniansports.gr
Με επιστολή τους 8 εκπρόσωποι ομάδων από τους δέκα συνολικά, ζητούν από την διοργανώτρια να πάρει πίσω την απόφαση της για την αλλαγή της προκήρυξης στην κλήρωση που έγινε κάνοντας λόγο για διατήρηση της νομιμότητας
Ενυπόγραφη επιστολή από 7 συνολικά ομάδες (από τις 10) εστάλη χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣ Ζακύνθου με αποδέκτη σε πρώτη φάση τον υπάλληλο της Ένωσης ο οποίος τήρησε τη νομιμότητα ως έπρεπε και έδωσε αριθμό πρωτοκόλλου στην εν΄ λόγω επιστολή.
Η επιστολή αυτή υπογράφεται από εκπροσώπους 7 ομάδων της Α΄ κατηγορίας (ΑΕ Αγίου Λεόντα/Κοιλωμένου, Αστέρας Μαχαιράδου, ΑΟ Λεβάντε, Αίολος Σαρακηνάδου, Εθνικός Σκουλικάδου, Απολωνας, ΑΟ Τσιλιβή,  (ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν ενημερώθηκε και Παναρτεμισιακός δεν υπέγραψε) (Η Δόξα Λιθακιάς δεν έχει πάρει θέση και θα το κάνει τις επόμενες ώρες μετά από διεργασίες του διοικητικού της Συμβουλίου)   και μέσα από αυτή οι ομάδες ζητούν η ΕΠΣ Ζάκυνθου να τηρήσει την νομιμότητα επαναφέροντας την προκήρυξη που είχαν συμφωνήσει και αποδεχτεί όλες οι ομάδες πριν από ένα μήνα περίπου.
Η επιστολή κάνει λόγο για απαράδεκτη κλήρωση που έκανε η διοργανώτρια η οποία άλλαξε την προκήρυξη στο παρά πέντε. Οι «οκτώ» ζητούν να επανέλθει και πάλι η προκήρυξη την οποία αποδέχτηκαν που έλεγε ότι 6 ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και τέσσερις θα παλέψουν για τη σωτηρία..
Επίσης οι πρόεδροι των ομάδων ζητούν από το διοικητικό συμβούλιο να διοργανώσει μια σύσκεψη που θα πάρουν μέρος όλες οι ομάδες για να συζητήσουν από κοινού και αλλά φλέγοντα θέματα, όπως γήπεδα γιατρούς και διαιτησίες. Αυτή η κίνηση όπως λένε οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν έχει να κάνει με κανενός είδους μομφή απέναντι στην διοργανώτρια, αλλά να υπενθυμίσει σε αυτούς που διοικούν να επαναφέρουν την νομιμότητα  αναφορικά με την προκήρυξη.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά από τις εκλογές που έγιναν που υπάρχει συντονισμένη κίνηση παραπόνων προς την ΕΠΣ Ζακύνθου από τους εκπροσώπους των ομάδων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από πλευράς του προεδρείου της Ένωσης. Ανεπίσημες όμως πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η απόφαση που πάρθηκε για αλλαγή της προκήρυξης δεν πρόκειται να αλλάξει.
Αναλυτικά η επιστολή των «επτά»  
Κύριοι του Δ.Σ της ΕΠΣ, στην πρόσφατη κλήρωση του πρωταθλήματος και κυπέλλου γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κλήρωσης. Μας φέρατε προ τετελεσμένων σε μια κλήρωση που δεν έχει να κάνει με την προκήρυξη που εσείς ψηφίσατε και εμείς αποδεχτήκαμε, βάσει κανονισμών πριν ένα μήνα.
Μια προκήρυξη που εσείς ψηφίσατε χωρίς να μας ρωτήσετε. Άσχετα αν εμείς συμφωνούμε η διαφωνούμε με την συγκεκριμένη προκήρυξη, σας καλούμε και σας υπενθυμίζουμε ότι έχετε υποχρέωση να την τηρήσετε κατά γράμμα. Την ίδια υποχρέωση έχουμε και εμείς και θα το κάνουμε, άσχετα το αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε, διατηρώντας το δικαίωμα ο καθένας μας να κάνει την κριτική του και τις προτάσεις του.
Ζητούμε λοιπόν άμεσα να συνεδριάσει το Δ.Σ της ΕΠΣ και να πάρει απόφαση ότι θα βαδίσει με την προκήρυξη.
Οι έξι πρώτες ομάδες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και οι τέσσερις ομάδες την βαθμολογική κατάταξη που θα οδηγήσει την μία ομάδα, εάν υπάρχουν προϋποθέσεις που ορίζει το σχετικό άρθρο στον υποβιβασμό.
Για αυτά τα θέματα και συνολικά για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος (γήπεδα, διαιτησίες, γιατροί, προπονητές καινούργια δελτία) σας ζητούμε να καλέσετε σύσκεψη με όλες τις ομάδες του νησιού για μια συζήτηση και ενημέρωση όλων μας.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων
Κλάδης Διονύσιος (ΑΕ Αγίου Λέοντα/κοιλιωμένου)
Κουρούμαλος Διονύσιος (Αστέρας Μαχαιράδου)
Βάρτζέλης Παναγιώτης (ΑΟ Λεβάντε)
Κακολύρης Διονύσιος (Απόλλωνας)
Νίκος-Μαρίνος Ξανθός (Αίολος Σαρακηνάδου)
Κολυβάς Στέφανος (Εθνικός Σκουλικάδου)
Σπίνος Αλέξανδρος (ΑΟ Τσιλιβή)
Μποζίκης Αναστάσιος (Δόξα Λιθακιάς)