ΕΠΣ Αρτας: Με τέσσερις λιγότερες ομάδες λόγω αποχωρήσεων

Με 14 ομάδες πλέον η Α' ΕΠΣ Άρτας

Μετά τις τέσσερις φετινές αποχωρήσεις από το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Άρτας, η κατηγορία πλέον θα διεξάγεται με 14 ομάδες και για το σκοπό αυτό εκδόθηκε συμπληρωματική προκήρυξη πρωταθλημάτων από την ΕΠΣ Άρτας.
Σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη το σωματείο που θα καταλάβει την 14η θέση στην κανονική περίοδο υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ κατηγορία. Αν το σωματείο που θα καταλάβει την 13η θέση απέχει περισσότερους από 10 βαθμούς από την 12η θέση, τότε το σωματείο θα υποβιβαστεί απευθείας στη Β’ κατηγορία χωρίς αγώνες play-out (εφόσον υποβιβαστεί και ο ΑΟ Φλωριάδας). Αν όμως η διαφορά είναι μικρότερη (0-9), τα σωματεία που θα καταλάβουν την 11η έως και την 13η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-out. Το σωματείο που θα τερματίσει τελευταίο θα είναι το δεύτερο σωματείο το οποίο θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία, έαν υποβιβαστεί από τη Γ' Εθνική ο ΑΟ Φλωριάδας.
Από την Β’ στην Α’ κατηγορία ανέρχονται συνολικά 2 σωματεία. Το σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση στην κανονική περίοδο ανέρχεται απευθείας στην Α’ κατηγορία, και το δεύτερο σωματείο είτε θα είναι αυτό που θα τερματίσει στην 2η θέση, αν η διαφορά με αυτό της 3ης θέσης είναι μεγαλύτερη από 10 βαθμούς, ή αυτό που θα τερματίσει πρώτο στους αγώνες play-off ανάμεσα στα σωματεία που θα καταλάβουν την 2η έως και την 5η θέση.
Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι στο Κύπελλο δήλωσαν τελικά συμμετοχή 17 ομάδες (δήλωσε και ο Αχιλλέας Νεοχωρίου), επομένως στον α' γύρο (Κυριακή 9/9) θα αγωνιστούν μεταξύ τους δύο ομάδες (δεν θα είναι η ΑΕ Ξηροβουνίου καθώς πέρασε απευθείας επειδή αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας), ώστε στη συνέχεια στο β' γύρο (14-15/9) να μείνουν 16.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
www.artagoal.gr