ΕΠΣ Καστοριάς: Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής ομάδων, «έσβησε» ο ΑΓΣ Καστοριάς


Σήμερα Τρίτη (28/08) και ώρα 20:30 στα γραφεία της ΕΠΣ θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις για την Α’ και τη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς, καθώς και του Κυπέλλου ερασιτεχνών για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Ωστόσο, μετά και τις δηλώσεις συμμετοχών των ομάδων η δύναμη της ΕΠΣ Καστοριάς για τη νέα περίοδο μειώθηκε δραματικά, αφού αποτελείται από μόλις 20 ομάδες και στα δύο πρωταθλήματα. Αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς.
Τις περιόδους 2015 και 2016 συμμετείχαν συνολικά 23 ομάδες, ενώ αντίθετα το ρεκόρ συμμετοχών σωματείων ήταν την τριετία 1984-1986 με 61 συνολικά σωματεία στα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας!!!


Με 13 ομάδες το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Μετά την μη συμμετοχή του ΑΓΣ Καστοριάς το 41ο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα διεξαχθεί με 13 ομάδες, κάτι που είχε επαναληφθεί και την περίοδο 2010, όταν δεν είχε δηλώσει συμμετοχή ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας.   Οι 13 ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι οι εξής :

1.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
2.ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
3.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
4.ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ
5.ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ
6.ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
7.ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
8.ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ
9.ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
10.ΚΡΟΝΟΣ
11.ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ
12.ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ
13.ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ

Με 7 ομάδες το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας
Το 41ο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί με 7 ομάδες, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχή ο ΠΑΟ Καλοχωρίου, ο Κεραυνός Χιλιοδένδρου και ο ΠΑΣ Κορεστείων.
1.ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
2.ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ
3.ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ
4.Α.Π. ΡΟΣΟΝΕΡΙ
5.ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ
6.ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ
7.ΝΕΣΤΩΡ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Δεκαεννέα ομάδες θα συμμετέχουν στο Κύπελλο
Από τις 20 συνολικά ομάδες που συμμετέχουν φέτος στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας, στον θεσμό του κυπέλλου θα συμμετέχουν 19. Το μοναδικό σωματείο που δεν δήλωσε συμμετοχή είναι η Φλατσάτα Οινόης, ενώ η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, με την διεξαγωγή 3 μόλις αγώνων, αφού 13 ομάδες θα προκριθούν άνευ αγώνος στην β’ φάση.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
www.sentranews.gr