Τελευταία ρουσφέτια του συστήματος


-Βιάζονται να κλείσουν το θέμα των νέων διεθνών διαιτητών και βοηθών
Το σκηνικό με τους πίνακες των διεθνών, οι οποίοι θα σταλούν τον Οκτώβριο στην UEFA, είναι ανάλογο με τους πίνακες της Superleague. Ενώ πρώτα έπρεπε να γίνουν τα σεμινάρια και μετά οι αξιολογήσεις, ο Περέιρα τα έκανε ανάποδα, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ότι βιαζόταν! Ετσι έβγαλε τους πίνακες μήνα Ιούνιο και το προηγούμενο Σάββατο ακολούθησαν οι γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις, όπου κόπηκαν κάποιοι.
Ανάλογη βιασύνη, ίσως όχι από τον ίδιο τον Πορτογάλο, φαίνεται υπάρχει και για τους διεθνείς διαιτητές  και βοηθούς, όπου κι εκεί αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Ενώ η προθεσμία της FIFA λήγει τον Οκτώβριο, ήδη άρχισε η παρέλαση των ονομάτων. Όμως, είναι δυνατόν, επειδή οι κενές θέσεις είναι πολλές, κάποιοι να έχουν πάρει σπίτι τους το σήμα της FIFA; Δεν πρέπει να κριθούν και τη νέα σεζόν; Γιατί ο Περέιρα δεν διέψευσε αυτά τα σενάρια στο σεμινάριο, όπου είχε τη δυνατότητα να το κάνει παρά τον ενδιέφερε μόνο να μην μιλούν οι διαιτητές με τα ΜΜΕ και να μην ασχολούνται με τα δημοσιεύματα;
Με βάση τα παραπάνω δόθηκε η εντύπωση πως δεν είναι απλά σενάρια αλλά για τα τελευταία ρουσφέτια του συστήματος που σύντομα θα… κόψει ρόδα και η συγκεκριμένη φάση θα παρασύρει και τον Περέιρα. Κι ας λένε ότι τον θέλει η FIFA.
Αρετόπουλος (Τρικάλων), Μάνταλος (Καβάλας), Καλογερόπουλος (Αθηνών) είναι εκτός πινάκων, ενώ τον Οκτώβριο που θα δηλωθούν οι νέοι διεθνείς εκτός λίστας θα μείνει ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Σύμφωνα με τα σενάρια, φαβορί για να πάρουν σήμα διεθνή είναι οι Σκουλάς (Θεσσαλίας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Τζήλος (Λάρισας), ενώ ο Ευαγγέλου έχασε έδαφος, καθώς η Αθήνα έχει διεθνή (Παπαπέτρου) και θα μπει άλλος από τη Βόρεια Ελλάδα.
Οσον αφορά στους βοηθούς έμειναν εκτός πινάκων οι Σίπκας (Πέλλας), Τουμπακάρης (Αθηνών) και το σήμα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες κινδυνεύουν να χάσουν οι Κούλα (Ξάνθης), ο οποίος κόπηκε στα τεστ, Ακρίβος (Αθηνών) και Ευθυμιάδης λόγω ορίου ηλικίας. Για έξι θέσεις «παίζουν οι Νικολακάκης (Ηρακλείου), Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Απτόσογλου (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Μεϊντανάς (Αχαϊας).
Δεν λέμε ότι οι παραπάνω είναι καλοί ή κακοί διαιτητές ή βοηθοί. Το θέμα είναι τα κριτήρια με τα οποία θα παρθούν οι αποφάσεις. Δεν πρέπει να τους δούμε στα γήπεδα; Εκτός αν κάποιοι είναι… γεννημένοι για το σήμα του διεθνή διαιτητή ή του διεθνή βοηθού…