Παιχνίδια τακτικής στην ομοσπονδία

-Μετά τις απειλές και τον εμφύλιο, το μπλοκ του νότου θολώνει ξανά τα νερά
-Επικρατεί ησυχία, μέχρι να έρθει πάλι η ώρα της σύγκρουσης συμφερόντων και των… εκρήξεων
-Το ίδιο σκηνικό με πέρσι τέτοια εποχή


Ο φόβος φυλάει τα… κεκτημένα. Πέρασε ένας χρόνος από την εκλογή της παρούσας διοίκησης της ΕΠΟ, όμως το συμπέρασμα είναι αναμφισβήτητο. Η συγκεκριμένη διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει και να πάρει αποφάσεις για το συνολικό καλό του ποδοσφαίρου, λόγω της έλλειψης «χημείας» μεταξύ των συμβούλων, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δυο μπλοκ, του βορρά και του νότου, αντίστοιχα.

Στο Πάρκο Γουδί υπάρχουν σύμβουλοι που δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, καθώς η κατάσταση, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, ξέφυγε πριν το ΔΣ της 26ης Ιουλίου, όπου καταγράφθηκαν και απειλές του στιλ «δεν θα περνάτε ούτε τα Τέμπη» αλλά και προσωπικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου από παράγοντες που «χρεώνονται» όχι απλά σε συγκεκριμένο μπλοκ αλλά σε συγκεκριμένη ομάδα. Εκτοτε το μπλοκ του νότου φαίνεται πως προσπαθεί να θολώσει τα νερά «για χάρη του προέδρου», όπως λένε.
Με λίγα λόγια στην ΕΠΟ επικρατεί ησυχία. Παρόλα αυτά, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αναφέρουν ότι αυτό θα συμβαίνει μέχρι να έρθει η ώρα της σύγκρουσης συμφερόντων, διότι τότε θα επαναληφθούν και οι… εκρήξεις! Αρα, τώρα το σκηνικό είναι ίδιο με πέρσι, καθώς εκ του αποτελέσματος έχει κριθεί ότι η ομοσπονδία δεν μπορεί να λειτουργήσει με την παρούσα σύνθεση. Απλά, οι παράγοντες του μπλοκ του νότου έχουν απομονωθεί και κάνουν τους αδιάφορους, επειδή δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες της ποδοσφαιρικής εξουσίας, παρότι πλέον δεν έχουν δύναμη.
Ο πανικός τους φαίνεται και από τις πιέσεις σε FIFA και UEFA που γνωρίζουν το πρόβλημα, όμως δεν παρεμβαίνουν στον «εμφύλιο» και στις όποιες εξελίξεις έχουν να κάνουν με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Και ούτε πρόκειται.