Όταν η διαιτησία γίνεται… θίασος!

-Απίθανες δικαιολογίες για τα χοντρά λάθη της 1ης Αγωνιστικής, ούτε στα ανέκδοτα δεν υπάρχουν αυτά!
Εχουμε και λέμε:

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε με ανύπαρκτο πέναλτι του Πρίγιβιτς, μια κανονική βουτιά, αφού δεν υπάρχει επαφή με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο. Παρόλα αυτά ο Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας) καταλόγισε πέναλτι και η έλλειψη επαφής των δυο… πρωταγωνιστών επιβεβαιώνεται τόσο από το βίντεο, όσο και από φωτογραφίες της φάσης. Αναμφίβολα πρόκειται για ξεκάθαρο και κραυγαλέο λάθος.
Όμως, ο κόσμος δεν γελάει μόνο με την απόφαση του Κουτσιαύτη. Γελάει και με τις δικαιολογίες! Ο Κουτσιαύτης δικαιολογήθηκε, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι είδε επαφή!
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0: Κραυγαλέο λάθος και σε αυτό το ματς, αν και δεν αλλοιώθηκε αποτέλεσμα όπως σε αυτό της Τούμπας. Στο 45’ δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» σε χέρι του Ντιόγκο. Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) δικαιολογήθηκε ότι δεν είδε τη φάση, ο δε βοηθός Τζιώτζιος (Θράκης) ότι είδε πως η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ντιόγκο! Ο ένας δεν είδε, ο άλλος δεν ξέρει τι είδε, σε μια φάση που και οι δυο έχουν ξεκάθαρο οπτικό πεδίο!
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με διαιτησία αλλά με… θίασο της ντροπής, για να κάνουμε και ανάλογο χιούμορ! Αν οι φάσεις εμπεριείχαν αμφιβολία, εκεί ο καθένας θα μπορούσε να πει ό,τι ήθελε. Όμως, έχουμε ξεκάθαρες περιπτώσεις και οι προαναφερόμενοι διαιτητές δεν πρόκειται να γλιτώσουν την τιμωρία. Επίσης, από τις δικαιολογίες τους φαίνεται πως ούτε οι ίδιοι οι ρέφερι σέβονται αυτό που κάνουν.
-Καλύτερα θα ήταν οι ρέφερι, όπως οι Κουτσιαύτης, Κουμπαράκης, και οι βοηθοί Τζιώτζιος που κάνουν τέτοια λάθη να κρεμάνε από μόνοι τους σφυρίχτρες και σημαίες, αφού δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για ξεκάθαρες φάσεις. Η σεζόν δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και επιβεβαιώνονται όσοι προβλέπουν ότι στη διαιτησία θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με πέρσι.
-Αν στην πρώτη αγωνιστική που δεν υπάρχει πίεση γίνονται τόσο σοβαρά λάθη, τι θα συμβεί όταν η σφυρίχτρα θα… καίει και θα παίζονται οι στόχοι των ομάδων; Οι Κουτσιαύτης, Κουμπαράκης, Τζιώτζιος δεν έχουν καμία δικαιολογία. Μια καλή λύση θα ήταν ο Περέιρα να τους στείλει σπίτι τους, αφού όποιος κάνει τέτοια λάθη δεν νοείται να λέγεται διαιτητής ή βοηθός. Όμως, θα τιμωρηθούν με 2-3 αγωνιστικές, ουσιαστικά δεν θα τιμωρηθούν!