Για γέλια και για κλάματα ο κανονισμός σε περίπτωση επεισοδίων


-Τα ίδια και τα ίδια: Υπάρχει «παράθυρο» στον Πειθαρχικό Κώδικα για να κάνουν οι διαιτητές …δημόσιες σχέσεις
- Φοβερά πράγματα: «Δύναται να διαταχθεί η εκκένωση μίας ή περισσότερων εξεδρών ή όλου του γηπέδου, αν κρίνεται εφικτό και απαραίτητο για την συνέχιση του αγώνα»!

Με βάση το νέο Πειθαρχικό Κώδικα (άρθρο 15, παράγραφος 5 δ) ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να αναγράφει τον λόγο που διακόπτει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Κάθε απόφαση σε σχέση με την μη έναρξη ή την διακοπή ή την συνέχιση του αγώνα, την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και την επανείσοδο σε αυτόν, λαμβάνεται αποκλειστικά από τον διαιτητή του αγώνα και αιτιολογείται συνοπτικά στο Φ.Α. Ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται (πλην μόνο της περιπτώσεως που τα βίαια περιστατικά εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα έτσι που ο διαιτητής δεν πρόλαβε να διατάξει την διακοπή του αγώνα), τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα».
Μετά συγχωρήσεως αλλά και πάλι έκαναν μια… τρύπα στο νερό. Το ζητούμενο είναι ο διαιτητής να αναγράφει με υπαιτιότητα ποιας ομάδας διακόπτει το παιχνίδι. Όμως, υπάρχει και ένα ακόμη μεγάλο θέμα: Αν ο διαιτητής δεν δώσει εντολή να πάνε στα αποδυτήρια οι αξιωματούχοι θα κάθονται (σ.σ. χτυπάμε ξύλο) και θα τις… τρώνε;
Ένα άλλο… παράθυρο είναι και η διάταξη ότι «δύναται να διαταχθεί η εκκένωση μίας ή περισσότερων εξεδρών ή όλου του γηπέδου, αν κρίνεται εφικτό και απαραίτητο για την συνέχιση του αγώνα»! Φοβερά πράγματα! Αντί να τα κάνουν καλύτερα, τα κάνουν χειρότερα!