Εφτασε η σειρά του Βασιλειάδη για την κανονικότητα


Για κανονικότητα ομιλεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και πλέον ήρθε η σειρά του να το αποδείξει. Είναι γνωστό πως ετοιμάζεται να καταθέσει αθλητικό νομοσχέδιο στην Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες η FIFA να συμπεριλάβει διάταξη για το αυτοδιοίκητο, όμως δεν λείπουν οι φόβοι πως μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργήσει ενδοκυβερνητικό καυγά, επειδή το αυτοδιοίκητο καταργήθηκε επί Κοντονή.
Το αθλητικό νομοσχέδιο του Βασιλειάδη θα ψηφιστεί μέχρι το καλοκαίρι. Η στην καλύτερη περίπτωση τον Σεπτέμβριο. Τότε αναμένεται και κυβερνητικός ανασχηματισμός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα μετακινηθεί σε υψηλότερο κυβερνητικό πόστο.
Ο Βασιλειάδης προανήγγειλε το νομοσχέδιο σε χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. «Στις 12 Ιουλίου έχουμε μία καταληκτική σύσκεψη στο υπουργείο και με την αρωγή της UEFA και των αρμοδίων δικαστικών Αρχών θα γυρίσουμε σελίδα», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΠΑΕ θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας, τόσο για τη μετακίνηση των οπαδών τους όσο και μέσα στα γήπεδα.
«Η αστυνομία θα είναι απέξω από τα γήπεδα και τον έλεγχο θα τον κάνει ο ιδιωτικός "σεκιούριτι" με ευθύνη της ΠΑΕ. Θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σωματικό έλεγχο και ταυτοποίηση και θα τους παραδίδει στην αστυνομία. Να μη ρίχνουμε τα βάρη στην αστυνομία, που δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν μπορεί να έχει όλες τις ευθύνες. Αυτές πρέπει να τις αναλάβουν οι ΠΑΕ», πρόσθεσε ο Υφυπουργός. Επίσης, ανέφερε ότι μια ακόμη διάταξη θα προβλέπει την απαγόρευση εισόδου, στα γήπεδα, όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για έκτροπα.