Χωρίς σύνορα η τωρινή ΚΕΔ

-Μια ωραία ατμόσφαιρα. Ενας αρχιδιαιτητής είναι Πορτογάλος, ένας Ισπανός, ένας Σουηδός και αν αποτύχουν ξανά, θα στείλουν και τέταρτο, ίσως και πέμπτο για να… σώσει τη διαιτησία.

Από την ΕΠΟ συνηθίζουν να λένε ότι «η διαιτησία ανήκει στην FIFA», όμως δεν θα είναι εκτός πραγματικότητας, όποιος αντιτείνει ότι η διαιτησία ανήκει σε όλη την Ευρώπη, καθώς ο Περέιρα είναι Πορτογάλος, ο Μαρίν Ισπανός και ο Λίντμπεργκ Σουηδός. Λείπουν αρκετές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία κτλ), όμως κανένα πρόβλημα. Με βάση τον κανονισμό, που επιμελήθηκε ο Περέιρα και ενέκρινε η FIFA, και να αποτύχουν ξανά, έχουν τη λύση. Θα στείλουν τέταρτο, ίσως και πέμπτο αρχιδιαιτητή για να σώσει τη διαιτησία, δεδομένου ότι κανένας δεν χρεώνεται τα αίσχη των τελευταίων δυο ετών!
Ίσως να ξέρουν κάτι περισσότερο και να μη μας το λένε! Δεν το… κιτρινίζουμε, χιούμορ κάνουμε!
«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) θα αποτελείται από τουλάχιστον έναν πρόεδρο και δύο (02) μέλη. Όλα τα μέλη της δεν επιτρέπεται να συνδέονται με οποιαδήποτε ομάδα, λίγκα ή οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό φορέα στην Ελλάδα», αναφέρει η παράγραφος 1 του άρθρου 4 με τον τίτλο «η Σύνθεση της ΚΕΔ». Δηλαδή, τα μέλη μπορεί να είναι και πέντε ή και δέκα. Η καλύτερα, για να θυμηθούμε την ατάκα του Νίκου Βαμβακούλα, έχουν φτιάξει τριμελή επιτροπή με 5-6 άτομα!
Για να σοβαρευτούμε, ο κανονισμός δίνει την δυνατότητα για την προσθήκη κι άλλων μελών στην ΚΕΔ, είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Επίσης, οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές (Περέιρα, Μαρίν, Λίντεμπεργκ) είναι υπεύθυνοι για την Superleague και την Football League, αν και όλη η διαιτητική πιάτσα βάζει μουσική Μότσαρτ για να εμπνευστεί και ψάχνει ποιος κάνει ορισμούς στις προαναφερόμενες επαγγελματικές κατηγορίες. Τέλος, οι Τσαχειλίδης, Καλύβας για τη Γ’ Εθνική και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.