Μεγάλη ανάσα για το ποδόσφαιρο

-Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Ολυμπιακού στο προσκήνιο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πιο κάτω και από τον πάτο. Από τη μια επικρατούσε και επικρατεί η ασφυξία των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Ξεκίνησαν με τον ορισμό διαιτητών του προπέρσινου τελικού Κυπέλλου (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1) από τον Κοντονή, ενώ επί Βασιλειάδη, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις έγιναν …καθημερινότητα, παράλληλα και με τη «διαταγή» για το πώς πρέπει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα και εννοούμε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Βασιλειάδη, λεπτομέρειες του οποίου δεν γνώριζε κανείς παράγοντας, πριν τον επισκεφτούν το απόγευμα της Τετάρτης (17/06).
Σε όλα αυτά προσθέστε και τα αποτελέσματα της… εξυγίανσης. Δηλαδή, τις «σφαγές του Δράμαλη» στη διαιτησία και την έλευση ξένων «καρεκλοκένταυρων», τόσο στην ΕΠΟ (τοποτηρητές, Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπερσύβουλος), όσο και στην διαιτησία (με τους τρεις αλλοδαπούς αρχιδιαιτητές). Όμως, το χειρότερο δεν είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρέθηκε στα πρόθυρα Grexit, καθώς παγκόσμιο φαινόμενο αποτελεί ότι κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καταστροφικές συνέπειες επιλογών και αποφάσεων. Οι Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης παραμένουν, με… βραβείο την απαξίωση της διαιτησίας, όπως και ο πρώην υπάλληλος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες ως Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ, αν τοποθετείται ξένος υπερσύμβουλος.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα ήρθε η εκλογή του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μπαταγιάννη στη Λίγκα. Η μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού είναι γεγονός, επειδή έπραξε το αυτονόητο. Με αφορμή τις προτάσεις που κάνει η ΠΑΕ, στα οκτώ χρόνια της ηγεσίας του Μαρινάκη, κατάλαβαν όλοι ότι  η «ερυθρόλευκη» πλευρά δεν υπόσχεται μόνο καθαρές λύσεις για να βγει το ποδόσφαιρο από το τέλμα, υπόσχεται ενότητα, σύμπλευση. Δεν επιβάλλεται με απειλές αλλά με προτάσεις.