Μονόλογος αντί διαλόγου


Ο Βασιλειάδης συναντήθηκε με τις ομάδες της Superleague και ήταν απόλυτος. Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέλει 12 ομάδες σε Superleague και Football League από την σεζόν 2019-20.
Η συνάντηση κράτησε λιγότερη ώρα από την αναμενόμενη, ούτε 45’, καθώς ο Βασιλειάδης έδωσε εγγράφως την πρότασή του και ήταν απόλυτος. Δεν μπήκε σε διαδικασία διαλόγου, παρά μόνο υποσχέθηκε πως αν δεχθούν το σχέδιό του, για το οποίο η Λίγκα θα αποφασίσει σε ΔΣ, οι «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες, δηλαδή οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Απόλλων, Λαμία, Παναιτωλικός και Ξάνθη θα λάβουν από την ΕΡΤ το περσινό τηλεοπτικό συμβόλαιο, που είχαν, με τη NOVA.
Κάποιοι πρότειναν «δώστε το συμβόλαιο της ΕΡΤ και αφήστε μας 16 και εμείς θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο», όμως απάντησε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει 16 ομάδες, προσθέτοντας πως αν μειωθούν σε 12 «θα έχετε έσοδα 40 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα». Για όλα αυτά η Superleague θα λάβει απόφαση σε ΔΣ που πιθανόν θα γίνει αύριο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το «παρών» στο ραντεβού με τον υφυπουργό έδωσαν οι κ.κ Μπαταγιάννης - Σουλούκου (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Αλεξίου (ΑΕΚ), Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Στράτος (Ξάνθη), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τσικνής (Λαμία), Ζαμάνης (Πανιώνιος), Καρυπίδης (Άρης), Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κούγιας (ΑΕΛ), Σπανός (Ατρόμητος) και Κωστούλας (Παναιτωλικός).