Καταγγελία Παλάσκα για «αναληθή» επιστολή Δέδε στο Δήμο Καρδίτσας

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα στη ΓΣ της ΕΠΟ (Παρασκευή 29 Ιουνίου):
Καλημέρα σε όλους, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA,
Βρισκόμαστε σήμερα σε μία Γενική Συνέλευση, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες.
Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα γιατί ως έμπειροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου γνωρίζετε όλοι τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπούμε, έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά.  Μεγάλες ενώσεις βλέπουν τα σωματεία τους να αφανίζονται, ενώ οι διοικήσεις τους δέχονται πιέσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.
Γνωρίζω τον Βαγγέλη Γραμμένο, προσωπικά από τη δεκαετία του 2000. Ξεκίνησε έναν αγώνα μιλώντας για εξυγίανση και για μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς όμως με μία παράταξη που δεν είχε στραμμένη το βλέμμα στο μέλλον αφού τα πρόσωπα είχαν τα βαρίδια των προηγούμενων διοικήσεων. Ίσως μόνο εδώ να ευθύνεται ο κύριος Γραμμένος που δεν «πάτησε πόδι» για να επιλέξει ο ίδιος τα πρόσωπα, αφού σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο, ενώ έτρεφα αμέριστη συμπάθεια προς τον κύριο Γραμμένο και πίστευα στις αγνές του προθέσεις, μόλις αντιλήφθηκα πως η συγκρότηση του ψηφοδελτίου έγινε με άλλους όρους, τον ενημέρωσα πως δεν θα στηρίξω την υποψηφιότητά του. Κι επειδή πάντα στη ζωή μου υπήρξα ξεκάθαρος, αναφέρω τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κύριο Βακάλη, με τη γνωστή διαδρομή του και κατάρτισή του στο ποδόσφαιρο.


Διοίκηση Δρόσου-Δέδε-Μπάρτζη
Όπως είχα αναφερθεί στην περσινή Γ.Σ., επρόκειτο για μία διοίκηση η οποία δεν είχε καμία σχέση με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, και παρά το ότι ο μοναδικός από τη Διοικούσα που είχε σχέση με το ποδόσφαιρο ήταν ο κύριος Δέδες, παρακαλώ ακούστε τα προβλήματα που δημιούργησε άνευ λόγου και αιτίας, στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα σήμερα ογκωδέστατη δικογραφία να βαρύνει την ομοσπονδία και να χαλάει την εικόνα της και συγκεκριμένα:
Ενωσιακό γήπεδο: Γνωρίζετε όλοι πως καμία διοίκηση της Ένωσης και περισσότερο εγώ, δεν έχουμε σχέση με την κατάσταση στο Ενωσιακό γήπεδο. Έκανε ποτέ κάποια Ένωση πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής Ενωσιακού Γηπέδου; Πλήρωσε καμία Ένωση μηχανικό για οριστική παραλαβή Ενωσιακού Γηπέδου. Με ποια στοιχεία ο κύριος Δέδες δήλωσε εγγράφως πως η ΕΠΣ Καρδίτσας παρέλαβε οριστικά ένα ημιτελές γήπεδο; Όλοι γνωρίζετε πως η Ομοσπονδία έχει συνάψει σύμβαση χρησιδανείου με την ΕΠΣΚ και καμία σχέση δεν έχει η ομοσπονδία με τον Δήμο.  Στις 6/12/2016, η ΕΠΣΚ απέστειλε έγγραφο στη Διοίκηση Δρόσου ζητώντας να ενημερωθεί εάν παρελήφθει το γήπεδο και από ποιον γιατί καθημερινά γίνονταν παρεμβάσεις από συγκεκριμένο Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καρδίτσας και από δημοσιογράφο της ΕΡΤ και σήμερα υπάλληλο της ΕΠΟ, θέλοντας να αποδείξουν πως εγώ παρέλαβα ένα ημιτελές γήπεδο. Στις 17/03/2017 ο Δήμος Καρδίτσας, απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του ενωσιακού γηπέδου. Ο κύριος Δέδες στις 24/05/2017 απάντησε στον Δήμο Καρδίτσας με υπερβάλλον ζήλο και ψευδή στοιχεία αναφέροντας πως όλα τα «αθλητικά ποδοσφαιρικά κέντρα μαζί και αυτό της ΕΠΣΚ, αναγνωρίζεται και συμφωνείται πως έχουν παραδοθεί προ πολλού προς χρήση των ΕΠΣ, η δε υπογραφή του εν λόγω συμφωνητικού συνιστά και αποτελεί την οριστική παραλαβή ανά την Ελλάδα του κάθε αθλητικού ποδοσφαιρικού κέντρου». Μετά τη συγκεκριμένη αναληθή επιστολή, απέστειλα έγγραφο προς τη Διοικούσα ζητώντας την ακρίβεια των στοιχείων της ως άνω επιστολής προς τον Δήμο Καρδίτσας, χωρίς να λάβω ποτέ απάντηση. Στις 13/06/2017 επανήλθα με νέα αίτηση επιστολή προς την Διοικούσα ζητώντας να μάθω  αν και πότε παρελήφθη το Ενωσιακό γήπεδο και με ποια απόφαση; Απάντηση καμία. Στις 2/02/2018, απέστειλα εκ νέου επιστολή στον Πρόεδρο κ. Γραμμένο ,ενόψη επίσκεψης του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη στο Ενωσιακό γήπεδο.  Σας ενημερώνω επίσης, πως εξαιτίας των ως άνω εγγράφων και της διγλωσσίας της ΕΠΟ, κατατέθη μηνυτήρια αναφορά από το σωματείο ΑΣ Αναγέννηση ευρισκόμενη σήμερα στο στάδιο της προανάκρισης.
Ένα άλλο πολύ καίριο ζήτημα που θέλω να θίξω και για το οποία θα πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για άμεσες ενέργειες κύριε Πρόεδρε, είναι αυτό των δικαστικών διενέξεων. Κύριε Πρόεδρε πώς νιώθετε σήμερα, που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας έχοντας εξαπατήσει τη Διοίκηση και τους υπαλλήλους της ΕΠΟ, καταθέτοντας δήθεν πλαστό προϋπολογισμό το 2013, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, για να λάβω από την ΕΠΟ επιχορήγηση 22.000€ περίπου στις αρχές του 2013. Εσείς κύριε Πρόεδρε που γνωρίζετε προσωπικά τι συνέβη το 2013 στην ΕΠΣ Καρδίτσας, αφού μοιραζόμασταν την αγωνία για το μέλλον του καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου, αφού εσείς ο ίδιος ενημερωθήκατε για την άδικη μετακίνηση 13 διαιτητών από την Καρδίτσα, σε Τρίκαλα, Καρπενήσι και Αθήνα. Και αφού σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, εγώ εξαπάτησα την ΕΠΟ, αυτές τις 22.000€ (σύμφωνα με κατάθεση των καταγγελόντων) δεν λείπουν από το ταμείο της ΕΠΟ; Και εφόσον λείπουν, για ποιο λόγο η ΕΠΟ δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον της Ένωσης για να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα;
Επίσης, καταδικάστηκα για πλαστογραφία του απολογισμού του έτους 2012, ο οποίος σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, απέκρυψα επιχορήγηση ποσού 165.000€ διότι δήθεν προσκόμισα στη Γ.Σ. απολογισμό ο οποίος δεν ανταποκρινόταν στη χρήση του 2012 γιατί η Ένωση έλαβε για τα σωματεία της από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, άκουσον άκουσον  165.000€. Κύριε συνάδελφοι, λάβατε ποτέ από την πολιτεία επιχορηγήσεις για τα σωματεία της δύναμής σας το έτος 2012 και όλο αυτό ανυπόγραφο και χωρίς πρωτόκολλο;
Κύριε πρόεδρε, όλα αυτά ξεκίνησαν το 2015 ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, υποκεινούμενα από τη συμμαχία που υπήρχε και σήμερα, σύμφωνα με τα γραφόμενα, δεν υπάρχει. Προσωπικά, μιλώντας από καρδιάς και με απόλυτη επίγνωση των λεγομένων μου, καλώ αρχικά εσάς κύριε Πρόεδρε, πρώτα σαν άνθρωπο, μετά σαν νομικό και μετά σαν Πρόεδρο της ΕΠΟ,  τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να λάβουν την απαραίτητη μέριμνα ώστε να σταματήσουν τα στημένα δημοσιεύματα, οι ψευδομάρτυρες και οι ανώνυμες επιστολές, που τις γράφουν οι ίδιοι άνθρωποι και ταλαιπωρούμαστε όλα αυτά τα χρόνια, με γελιότητες ψευδομαρτύρων, κακοστημένες σκευωρίες και αθλιότητες. Ζητώ την προστασία σας γιατί βάλλομαι προσωπικά και μαζί μ’ εμένα βάλλεται όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της  Καρδίτσας.


Διαιτησία
Το ποδόσφαιρο βάλλεται σήμερα από παντού με αιχμή του δόρατος τη διαιτησία. Γνωστό σε όλους μας πως η επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από διορισμένα μέλη από τη FIFA με ξένους διαιτητές, ξένοι διαιτητές σε ελληνικά γήπεδα και αποδυνάμωση των διαιτητών που προσφέρουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους ανθρώπους που προσφέρουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας όλη τους τη ζωή, αφιερώνοντας χρόνο για να εκπαιδεύσουν νέους διαιτητές, να κάνουν σχολές διαιτησίας, αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, αντί να τους συγχαίρουμε για το έργο τους και να τους επικροτούμε, τους αποκεφαλίζουμε εν μία νυκτί και χωρίς επιχειρήματα.  
Θέλω να κλείσω με ένα άκρως σοβαρό θέμα για το οποίο σας ζητώ να το εισάγετε εκτός ημερησίας διάταξης διαφορετικά σε επόμενη έκτακτη Γ.Σ. και να αποφασίσουμε για την κάρτα υγείας. Δεν γνωρίζω ποια είναι η έκβαση των δικαστηρίων για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλες οι ενώσεις, έχουμε στις αποθήκες μας ιατρικό υλικό που σκουριάζει και είναι σε αχρησία (καρδιογράφους, αιματολογικά μηχανήματα κλπ.) Προτείνω είτε να επιστραφούν στην ΕΠΟ ή να μας δώσετε την άδεια να μπορέσουμε να τα δωρίσουμε σε Νοσοκομεία ή ιδρύματα  του τόπου μας για συνεχίσουμε να επιτελούμε το κοινωνικό μας έργο.
Κύριες και κύριοι, κλείνοντας και γνωρίζοντας όλοι τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι σήμερα εδώ, συντεταγμένοι και μονιασμένοι, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως σταματούμε την ανυποληψία του ποδοσφαίρου και πως η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας, πρέπει να ξεκινήσει με πρωτοστάτη το ίδιο το ποδόσφαιρο.