Αλλη μια ντροπή για τον Παναθηναϊκό


-Δεν πήρε άδεια ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις και ξεκινά με -6 βαθμούς, ενώ θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές


Χωρίς τέλος ο κατήφορος για τον Παναθηναϊκό. Αφού του έκλεισαν στα σύνορα, καθώς δεν πήρε άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μικρό το κακό, αν και παραμένει η ποινή αποκλεισμού από την UEFA), ήρθε νέα… κεραμίδα από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αφού δεν πήρε άδεια ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τη σεζόν 2018-19 θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει περιορισμός στις μεταγραφές.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν παίκτη (Ελληνα, Κοινοτικό ή ξένο) άνω των 23 ετών το καλοκαίρι και άλλον έναν τον Ιανουάριο. Ακόμη, θα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Ιανουάριο ή μία το καλοκαίρι και μία τον Ιανουάριο. Επίσης, για όλες τις νέες μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές), ενώ ο δανεισμός θα θεωρείται μεταγραφή!
Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε άδεια, γράφοντας μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του, επειδή είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας («μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία»). Εκτός από -6 και απαγόρευση μεταγραφών τιμωρείται και με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.
Αδεια δεν πήρε ούτε ο Πανιώνιος, όπως συνέβη και με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως η περίπτωσή του είναι διαφορετική, για την ακρίβεια δεν έχει καμία σχέση. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν προσκόμισε  εγγυημένο πλάνο βιωσιμότητας για τη νέα σεζόν και τιμωρείται με μόνο με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ιδια περίπτωση και οι Πλατανιάς, Κασσιόπη που υποβιβάστηκαν.
Ολες οι αποφάσεις είναι εφέσιμες.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για την χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).