Εκανε… απολογισμό 180 ημερών, «κρύφτηκε» στον ετήσιο!

Τιμητική η παρουσία του Βίτορ Μέλο Περέιρα στη ΓΣ της ΕΠΟ, χωρίς να συνοδεύεται από κανένα άλλο μέλος της ΚΕΔ, ούτε καν από τους δυο άλλους ξένους αρχιδιαιτητές. Όμως, από την άλλη πλευρά ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής άκουσε ουκ ολίγα για τη διαιτησία, χωρίς να ζητήσει το μικρόφωνο για να απαντήσει. Αντί για αυτό ο Περέιρα δεσμεύτηκε να συναντηθεί τετ α τετ με τους προέδρους ενώσεων που έχουν παράπονα από τις αξιολογήσεις αλλά και από όσα συμπεριέλαβε στον κανονισμό διαιτησίας.
Όλα αυτά, αν και μια δημόσια τοποθέτησή του θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Στο παρελθόν ο Περέιρα υπήρξε λαλίστατος, αρχικά με δηλώσεις, μετέπειτα με επιστολές στις ΕΠΣ, όμως χθες δεν είχε… φωνή. Τον Φεβρουάριο, με επιστολή του, έκανε απολογισμό 180 ημερών, όμως χθες απέφυγε τον ετήσιο απολογισμό που, επαναλαμβάνουμε, αναμφίβολα, θα είχε και ενδιαφέρον!
Για τη διαιτησία οι πρόεδροι των ενώσεων σχολίασαν: «Φτιάξατε ένα κανονισμό για τις ενώσεις που δεν πατάει πουθενά. Πως θα λειτουργήσει η διαιτησία στα πρωταθλήματα μας; Κάνατε αξιολογήσεις. Φάγατε διαιτητές 30 χρονών και ανεβάσετε διαιτητές 38 ετών στη μεγάλη κατηγορία. Με ποια κριτήρια έγιναν όλα αυτά; Εμείς στηριζόμαστε στους διαιτητές κι εσείς του απαξιώσατε όλους! Τι θα γίνει αν δεν βρούμε αυτούς που θέλετε εσείς να διοικήσουν τη διαιτησία στην Ένωση; Κόβετε τα... φτερά στα νέα παιδιά. Κανένας πλέον δεν θα έχει κίνητρο να ασχοληθεί με τη διαιτησία».