Όταν FIFA ασχολείται με τα δέντρα και όχι με τα… δάση

Με αφορμή την αλλαγή της ποινής για τη μη αδειοδότηση ομάδων, που αποτελεί… σωσίβιο για τον Παναθηναϊκό, ξαφνικά ο Χούμπελ και η παρέα του θυμήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στο ΔΣ της ΕΠΟ της Παρασκευής 25/05, ότι απαγορεύεται αλλαγή κανονισμών κατόπιν… εορτής και πως η ποινή έπρεπε να είχε αποφασιστεί από την αρχή της σεζόν. Μάλιστα!
Παραμένει άγνωστο γιατί ο Χούμπελ, με τους Ντερβισάι, Γεωργίου ξύπνησαν απότομα. Κάποιοι έλεγαν ότι πρόκειται για επίδειξη υποκρισίας, τάχα αποχώρησαν από το ΔΣ για να μη συναινέσουν διά της παρουσίας τους, από τη στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία αμολούσε αετό, όταν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης αναλάμβαναν την ΚΕΔ, αν και δεν είχαν τα προσόντα του κανονισμού (σ.σ. θυμίζουμε ότι ο Κρητικός δεν είχε καν δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση) και σα να μην έφτανε αυτό άλλαξαν και τους πίνακες διαιτητών μεσούσης της περιόδου, συγκεκριμένα Δεκέμβριο μήνα, αν και με βάση το έγγραφο για τον διορισμό διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ (σ.σ. της ΠΔΕ του Δρόσου) δεν προβλεπόταν τέτοιες αρμοδιότητες.
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι Χούμπελ και λοιποί ήρθαν έναν χρόνο μετά, όμως η FIFA δεν έχει την ίδια γραμμή σε όλα; Αλλα ίσχυαν πριν, άλλα μετά τον διορισμό της Επιτροπής Παρακολούθησης; Ακόμη και αν κάποιος ξεπερνούσε μέχρι και αυτό, δεν θα μπορούσε να παραβλέψει πως η FIFA είχε ζητήσει από το περασμένο καλοκαίρι τρεις ξένους αρχιδιαιτητές; Γιατί ήρθε μόνο ένας (Περέιρα), ο δεύτερος άργησε (ο Μαρίν τον Μάρτιο) και ο τρίτος αναμένεται; Παράλληλα, ο ίδιος ο Χούμπελ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, είχε ζητήσει να φύγουν από την ΚΕΔ οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, όμως τους κράτησαν…
Η Επιτροπή Παρακολούθησης ισοδυναμεί με επιτροπή… διάλυσης, αφού βλέπουν μόνο τα… δέντρα. Ούτε λόγος για το δάσος. Δεν βλέπουν τις παρεμβάσεις του Βασιλειάδη στο αυτοδιοίκητο, όπως και τις προσλήψεις πρώην υπαλλήλων ΠΑΕ και πρώην νομικών συμβούλων Υπουργών στην ΕΠΟ; Γιατί δεν εκφράζουν άποψη για όλα αυτά από τη στιγμή που είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου;
Δεν σχολιάζουμε την ουσία της απόφασης για να σωθεί ο Παναθηναϊκός, παρά την ουσία της αντίδρασης του Χούμπελ και των υπολοίπων συναδέλφων του. Που ήταν η ευαισθησία του Αυστριακού, όταν η ΕΠΟ όρισε ΔΣ στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη; Όμως, όχι μόνο δεν τους σταμάτησε, αλλά παρέστη και ο ίδιος.