Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

-Αναλήθειες από τον κ. Βασιλειάδη για τη δήθεν εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και τα «δικαστικά προβλήματα» του κ. Μαρινάκη.
-Παραποιεί την πραγματικότητα γνωρίζοντας ότι η υπόθεση έληξε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου κι απομένει η τυπική επικύρωση.

Στα «δικαστικά προβλήματα του κ. Μαρινάκη, που δεν του επιτρέπουν να είναι πρόεδρος εφόσον έχει κατηγορηθεί κι αναπόφευκτα ενσωματώνονται στο ποδόσφαιρο» αναφέρθηκε, σ΄ αυτή την international παλαβομάρα που αποκαλεί συνέντευξη, ο κ. Βασιλειάδης, γνωρίζοντας άριστα πως αν και υφυπουργός και κυβερνητικό στέλεχος ψεύδεται ασυστόλως…
Μια πρώτη εκδοχή γι΄αυτή την διεθνή κατάθεση μιας κορυφαίας αναλήθειας είναι πως ο κ. Βασιλειάδης, ως κλασσικός πολιτικάντης και μάλιστα νεοκομμουνιστικού ήθους, έχει το ψέμα ως δεύτερη φύση κι απλώς το καταθέτει, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει ζων αντίλογος.
Μια δεύτερη ερμηνεία είναι πως στην προσπάθεια του να εξωραίσει την κακή, έστω και συγκυριακά, εικόνα του κ. Σαββίδη ανακαλύπτει και δημοσιοποιεί μια, δήθεν, αντίστοιχη του κ. Μαρινάκη, ώστε να μειώσει την αρνητική δημοσιότητα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Μια τρίτη, η χειρότερη από όλες, είναι να λέει τόσα όσα καταλαβαίνει. Με άλλα λόγια να διαστρέφει ηθελημένα την πραγματικότητα επειδή δεν μπορεί να την κατανοήσει. Δεν είναι τυχαίο που παριστάνει τον υπουργό.
Κι επειδή ο λόγος γίνεται για την περιβόητη υπόθεση «της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», υπόθεση που κατασκευάστηκε, όπως όλοι, πλέον, σε αυτή τη χώρα και εκτός αυτής γνωρίζουν, σε κυβερνητικά γραφεία κι επιχειρηματικές συνάξεις, διοχετεύθηκε επιτηδείως στην δικαιοσύνη και μετά από πολλές περιπ΄τειες η ίδια η δικαιοσύνη την «ετελείωσε», πρέπει κανείς να πει στον κ. Βασιλειάδη μερικές, πικρές αλήθειες.
Η δήθεν εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο δεν υπήρξε ποτέ. Το τέλος της, θεαματικό και αδόκητα σκληρό για τους θιασώτες της τηλεοπτικής δικαιοσύνης, το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το νομικό τμήμα του Αρείου Πάγου προ διμήνου.
Με την απόφαση του να μην κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος Σταμαδιάνου, που κατέθεσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης διέλυσε κάθε αμφιβολία για την εγκυρότητα του βουλεύματος και για τις διαπιστώσεις στις οποίες αυτό κατέληγε.
Προχώρησε, όμως, ένα βήμα παραπέρα ο Άρειος Πάγος. Τι έκανε; Τοποθετήθηκε και επί των «κατηγοριών» που παρέμεναν με το βούλευμα Σταμαδιάνου, τις εξέτασε και αποφάνθηκε πως και αυτές είναι έωλες, αναπόδεικτες και αστήρικτες και πρέπει να καταργηθούν αμέσως. Στην ουσία, δηλαδή, υιοθέτησε πλήρως τις αιτιάσεις του κ. Σταμαδιάνου, όπως είχαν καταγραφεί στην μειοψηφία του στο γνωστό βούλευμα αποθεώνοντας την δικαστική του κρίση και την αμεροληψία του. Πήγε και ακόμη παραπέρα. «Έδωσε εντολή» στο νέο Συμβούλιο Εφετών που θα ασχοληθεί με τα υπολείμματα των αρχικών κατηγοριών να τις απορρίψει και να αθωώσει πλήρως τον κ. Μαρινάκη και όλους τους συγκατηγορούμενους του.
Λέγεται, δε, πως το σκεπτικό του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου είναι καταπέλτης για τις αρχικές κατηγορίες, τις οποίες εξαφανίζει (επιεικής ο όρος) εντελώς με όπλο την αποθέωση της κοινής λογικής…
Τότε, γιατί παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα η δικαστική περαίωση της υπόθεσης και διατηρείται τεχνητά μια δημόσια εικόνα ενός Μαρινάκη με δικαστικά προβλήματα, τα οποία χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα ο φέρελπις κ. Βασιλειάδης συνεντευξιαζόμενος σε περιοδικό του εξωτερικού;
Έχει κάποια λογική απάντηση επ΄αυτού ο κ. υφυπουργός, που από τη μια διαβάλλει διεθνώς τον κ. Μαρινάκη και από την άλλη τον θεωρεί συνομιλητή του για να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Μήπως αυτό που συνειδητά κάνει, δηλαδή να διαστρέφει την πραγματικότητα, λέγεται «ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστεράς», ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις ένδοξες κομμουνιστικές παραδόσεις και είναι απολύτως συμβατό με το χειρίσου είδους πολιτικάντικο ψέμα;