Ψάχνοντας βιτρίνες

-Αν η απάντηση στο ερώτημα ποιος θα επιλέξει τον ξένο υπερσύβουλο που θα αναλάβει για δώδεκα μήνες την επιτήρηση της ΕΠΟ, ή τον τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή, είναι «θα το κάνει η FIFA» δεν αρκεί. Επειδή, όπως φαίνεται όλα αυτά γίνονται για να ρίξουν στάχτη στα μάτια για να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα, δεν μπορεί η ευθύνη να μην ανήκει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
-Θα αποφασίσει πάλι η UEFA, όπως και με την Επιτροπή Παρακολούθησης, άσχετα αν τη «χρεώνεται» η FIFA; Δίνουν την αίσθηση ότι με τον υπερσύμβουλο και τον τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή, ψάχνουν «βιτρίνα» για να ξαναγίνουν τα ίδια, επειδή δεν αποδίδονται ευθύνες για τη μέχρι τώρα χάλια κατάσταση. Ουσιαστικά ο υπερσύμβουλος θα αφαιρέσει αρμοδιότητες από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Αλέη Δέδε. Γιατί δεν φεύγει;

Το παράδειγμα Περέιρα
Είμαστε επιφυλακτικοί, παρά τις αποφάσεις της FIFA για υπερσύμβουλο και ξένο αρχιδιαιτητή, επειδή υπάρχει το παράδειγμα του Περέιρα. Ο Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης απέτυχαν παταγωδώς. Όμως, το δίδυμο όχι μόνο παρέμεινε αλλά είναι και σύμβουλοί του, καθώς στους ορισμούς συνεχίστηκαν τα ίδια και χειρότερα. Επί διδύμου ούτε διαιτητής (Κομίνης) μπήκε και βγήκε στους ορισμούς, με άρωμα παρέμβασης της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, ούτε ξένος διαιτητής σφύριξε τελικό Κυπέλλου μετά από 43 χρόνια. Όλα αυτά είναι έργο της εποχής Περέιρα, που ταυτόχρονα και η FIFA κατάλαβε ότι δεν πήγε καλά, απόδειξη η έλευση του Ισπανού Μαρίν και η αναμονή για τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή, όμως ο Περέιρα εκεί. Συνεχίζει, μαζί με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.