Κρατικό ποδόσφαιρο, δημόσιο χρήμα και κομματικοί κομισάριοι


-Στο κρατικό ποδόσφαιρο, που θα ελέγχεται από τον υφυπουργό και το κόμμα και θα πληρώνεται από το δημόσιο χρήμα (ΕΡΤ και κρατικός προϋπολογισμός) στοχεύει το σχέδιο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

-Κρατικές ομάδες, κρατική Ε.Π.Ο. και κομματικοί κομισάριοι το όνειρο των θιασωτών της μετασοβιετικής εκδοχής του αθλήματος



Επιμένει, σύμφωνα με  έγκυρα περί την πολιτική του Μ.Μ.Ε., ο κ. Βασιλειάδης στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, στο οποίο προσδίδει, εσχάτως, προοπτική πενταετίας για την ολοκλήρωση του και για το οποίο είναι έτοιμος να αφαιμάξει από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ΕΡΤ το ποσό των διακοσίων (200) εκατομμυρίων ευρώ.
Για το ίδιο σχέδιο παλαιοί στο κουρμπέτι ποδοσφαιρικοί παράγοντες με κομβικό, εσχάτως, ρόλο διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν έχουν καμία σχέση, αλλά διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει, είναι ισχυρό και φωτογραφίζουν κομματική προέλευση και έμπνευση στη σύλληψη του.
Ο συνδυασμός των δύο δεδομένων οδηγεί, εφόσον είναι αληθή, σε μια τρομακτικότερη, των όσων έως τώρα καταγράφηκαν, διαπίστωση: Από την ώρα που το περιβόητο σχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και την ποδοσφαιρική  ελεύθερη οικονομία ( την οποία κατακεραύνωσε ο κ. Βασιλειάδης συνεντευξιαζόμενος), στηρίζεται στο δημόσιο (κρατικό) χρήμα, απλώνει τον ποδοσφαιρικό τραχανά σε όλη τη χώρα, χαϊδεύει αυτιά διάφορων περιοχών (μεταξύ αυτών και μία που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον υφυπουργό), τότε ομιλούμε περί ενός  ακραιφνώς κομματικού σχεδίου.
Η άρνηση της αγοράς, η κρατική επιχορήγηση, οι δύο όμιλοι, οι είκοσι ομάδες, τα play off και τα play out και – το σημαντικότερο- η εικόνα «όλη η Ελλάδα στο παιχνίδι» υποδηλώνουν κομματική έμπνευση με ένα ανομολόγητο στόχο: Την μετατροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε απολύτως κρατική υπόθεση, στην οποία θα κάνει πολιτικό κουμάντο η κυβέρνηση, θα το διαχειρίζεται οργανωτικά ο υφυπουργός και θα το ελέγχει κομματικά η οικεία Επιτροπή Αθλητισμού. Αυτό το ποδόσφαιρο θα προκύψει εκ του ασφαλούς στην πορεία του χρόνου, όταν η αγορά ( οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί) θα αποχωρήσει από την διεκδίκηση μεριδίου υπό το βάρος μιας άκρως ανταγωνιστικής χρηματοδοτικά ΕΡΤ, το χρήμα της οποίας μπορεί να ξοδευτεί χωρίς στεναχώρια επειδή δεν είναι κανενός από όσους το διαχειρίζονται.
Σε μια τηλεοπτική αγορά τριάντα, το πολύ ομάδων, με την ιδιωτική τηλεόραση να περικόπτει τις επενδύσεις και να στοχεύει τηλεοπτικά σε 8-10 ομάδες τον τόνο, στο σύνολο των προβλεπόμενων κατηγοριών, θα το δίνει πάντα η κρατική ΕΡΤ και το δημόσιο χρήμα. Στο χέρι της θα είναι κάθε φορά ο πλήρης έλεγχος των κατηγοριών και των ομάδων από την ώρα που αυτή θα πληρώνει περισσότερο από το 60% του συνολικού αριθμού και θα μπορεί, εύκολα, να «εκβιάζει» τις εξελίξεις.
Αυτό το ποδόσφαιρο είναι έμπνευσης και σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ. Ανταποκρίνεται πλήρως στις νεοκομμουνιστικές παλαβομάρες μιας κρατικοδίαιτης ποδοσφαιρικής οικονομίας, οδηγεί ταχύτατα στην λογική του κομματικού ποδοσφαιρικού κομισάριου, υποδουλώνει τις λογικές της αγοράς στον κεντρικό σχεδιασμό και στα πενταετή (δεν είναι τυχαίος ο χρόνος) προγράμματα και καταλήγει, χωρίς καμία αντίδραση ή αντίσταση, ακόμη και στην τοποθέτηση, όπως στις τράπεζες, διοικήσεων στις ΠΑΕ και σε όλα τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου που συνεργάζονται αρμονικά με τον υφυπουργό και το κόμμα και εκτελούν εντολές.
Η στόχευση αυτή είναι. Εργαλείο, για να καταστεί δυνατή, είναι το δημόσιο χρήμα, που η συγκυριακή πολιτική ηγεσία το χειρίζεται ως καρότο απέναντι σε μια ταλαίπωρη και εξαθλιωμένη (και από τις δικές της αμαρτίες) ποδοσφαιρική οικογένεια, την οποία καλεί όχι απλώς να το αποδεχθεί αλλά να το αποθεώσει.
Τα υπόλοιπα περί εξυγίανσης και κάθαρσης, περί της αμαρτωλής οικονομίας του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού, περί του ανταγωνισμού και του υγιούς συναγωνισμού, περί της αυτονομίας του ποδοσφαίρου και των καλών σχέσεων με τη FIFA και την UEFA είναι απλώς ο φερετζές.
Υ.Γ. Από την προ ημερών international palavomara (τη συνέντευξη) του κ. Βασιλειάδη δεν έχουν συνέλθει ακόμη οι ταλαίπωροι οι καπιταλιστές. Στα λαγούμια τους κρυμμένοι περιμένουν τον νέο Ιωσήφ να τους οδηγήσει στο ποδοσφαιρικό γκουλάγκ που τους περιμένει.