Εκτός τόπου και χρόνου το μοντέλο-έκτρωμα




Το έχει βάλει σκοπό ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης να επιβάλει αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μοντέλο-έκτρωμα για μείωση των ομάδων, τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία μελέτη. Ετσι, από το Υφυπουργείο δεν διαψεύδουν τις διαρροές ότι έχει την έγκριση της FIFA και της UEFA, προκειμένου να ξεπεραστεί και ο… σκόπελος της Superleague, αφού την προηγούμενη φορά ο Γιώργος Στράτος «έκραξε» τον Γραμμένο, με αφορμή δημοσιεύματα ότι συζητά με τον Βασιλειάδη, χωρίς να το ξέρει η διοργανώτρια, η οποία είναι η άμεσα αρμόδια.
Το δεύτερο πλάνο του Βασιλειάδη είναι διαφορετικό από το πρώτο που ήθελε απευθείας μείωση των ομάδων. Λες και στο Υφυπουργείο πατούν κουμπιά και βάζουν πλάνα. Την στιγμή που η Superleague το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε εξειδικευμένο σχέδιο μετά από μελέτη και έρευνα που έκαναν  η PricewaterhouseCoopers και η Deloitte, όμως τότε ο Βασιλειάδης δεν είχε στηρίξει τη μείωση των ομάδων, προφανώς επειδή στον ορίζοντα δεν υπήρχαν εκλογές. Χώρια που ο τρόπος που ο Υφυπουργός προσπαθεί να περάσει την αναδιάρθρωση δεν συνάδουν με πρόσωπο που κατέχει θεσμική ιδιότητα, με τετ α τετ συναντήσεις με τον Γραμμένο ή με μεμωνομένες ομάδες (Παναιτωλικός, Ατρόμητος).
Πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι το πλάνο-έκτρωμα του Βασιλειάδη, ενόψει της νέας χρονιάς, αλλάζει μέχρι και τους αγωνιστικούς όρους της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν που τελείωσε, καθώς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League (Παναχαϊκή, ΑΟ Χανιά/Κισσαμικός) προκειμένου να γίνουν 20.
Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Στην Ευρώπη πάνε με αεροπλάνα, αφού για το ποδόσφαιρο αποφασίζουν οι ομάδες και στην Ελλάδα με κάρα, αφού ως σωτήρες εμφανίζονται Υφυπουργοί που βγάζουν πλάνα χωρίς μελέτη και χωρίς να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα κυκλοφορεί ότι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ αν εφαρμοστεί το μοντέλο Βασιλειάδη θα καταβληθούν 30 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν τα έδινε ούτε η NOVA για όλες τις ομάδες,