Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην ΕΠΟ λόγω ξένων διαιτητών


-Κάποιοι φωνάζουν για τον κανονισμό της FIFA που καθιερώνει τον ορισμό ξένων διαιτητών
-Όπως φαίνεται άρεσε το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ο διαιτητικός πόλεμος στον Ολυμπιακό
-Επεσαν και οι μάσκες, καθώς η… καραμέλα ήταν πως υπεύθυνη για τη διαιτησία είναι η FIFA και είχαμε… ρεσιτάλ λαθών



Στην ΕΠΟ δεν παίζονται με τίποτα. Αφενός δεν τόλμησαν να συζητήσουν στο ΔΣ της Παρασκευής (25/05(, που έγινε παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, το περιεχόμενο της επιστολής της Γενικής Γραμματέα της FIFA, Φατμά Σαμούρα. Όμως, αυτό έγινε σε παρασυμβούλιο, μια μέρα νωρίτερα (την Πέμπτη 24/05) και επικεντρώθηκαν, για την ακρίβεια αρκετοί αντέδρασαν, στην τοποθέτηση ξένου υπερσυμβούλου που θα επιβλέπει τα πάντα στην Ομοσπονδία, όμως οι περισσότερες φωνές, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν για τον κανονισμό που ανάβει το πράσινο φως σε ορισμό ξένων διαιτητών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Συνεπώς, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
Α) Οσον αφορά στον ορισμό ξένου υπερσυμβούλου, η FIFA τους λέει ότι τα έκαναν μπάχαλο και δεν μπορούν να διοικήσουν, παρότι υπάρχει και η επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA. Αν κάποιοι (όχι άλλοι) διαφωνούν, τότε μπορούν να παραιτηθούν, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες τους για το… μπάχαλο.
Β) Οσον αφορά στις αντιδράσεις (κάποιων, όχι όλων) για το ότι η FIFA επιβάλει να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, φυσικά μαζί με βοηθούς, έπεσαν και οι μάσκες. Η… καραμέλα ήταν πως η διαιτησία αποτελεί ευθύνη της FIFA για να δικαιολογηθεί η στήριξη στο σκοτεινό σύστημα των παράκεντρων και των φαντασμάτων του παρελθόντος. Αποτεέλσμα; Η διαιτησία έπαιζε 100-0 υπέρ των ΑΕΚ (κυρίως) και ΠΑΟΚ (που είδε το τυρί αλλά όχι τη… φάκα, αφού έχασε το πρωτάθλημα) και 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Να μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι διαιτητές και οι βοηθοί είχαν ασυλία, μέχρι που δεν τους άντεξαν ούτε οι ίδιοι, αφού πλέον αρκετοί δεν μπορούν ούτε να σταθούν και κατά δεκάδες θα φύγουν από τους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών.
Μονόδρομος…
Οσο και να… χτυπιούνται κάποιοι στην ΕΠΟ ο κανονισμός περί ορισμού ξένων διαιτητών είναι σα να ισχύει από τώρα. Πρόκειται για «ντιρεκτίβα» της FIFA, δηλαδή ακόμη και αν η ομοσπονδία το ήθελε, δεν μπορεί να το μπλοκάρει, καθώς με βάση το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας οι κατά τόπους ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες «να συμμορφώνονται πλήρως με τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις των οργάνων της FIFA ανά πάσα στιγμή». Ειδικά στα ντέρμπι της νέας σεζόν, δεν πρόκειται να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές. Ο Μπορμπαλάν έκανε την αρχή…