Πύργος της Βαβέλ η ΕΠΟ


***«Εμφύλιος» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την επικράτηση, ενώ η FIFA στέλνει τον έναν σύμβουλο μετά τον άλλον  

Αυτή η ΕΠΟ δεν... παλεύεται με τίποτα. Στο Πάρκο Γουδί τα πράγματα μόνο φυσιολογικά δεν μοιάζουν, σε σύγκριση με τις ομοσπονδίες άλλων χωρών και η πλάκα είναι ότι νομίζουν πως προσφέρουν έργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
Όπως και να δει κάποιος την κατάσταση που υπάρχει στην ΕΠΟ, δεν μπορεί παρά να βάλει τα γέλια. Εχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιρική εκδοχή του «Πύργου της Βαβέλ», καθώς δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους. Από τη μια έχουμε τον «εμφύλιο» των δυο μπλοκ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τον έλεγχο της ομοσπονδίας, με τη διοίκηση Γραμμένου να μην μπορεί να πάρει ούτε μια σοβαρή απόφαση, ενώ δίνουν την εντύπωση πως θα προτιμούσαν να αποφεύγουν τα συμβούλια, αν και πρώτα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν παρασυμβούλια για να λύσουν εκεί τις διαφορές και να αποφεύγεται τυχόν ...χαμός. Κορυφαίο παράδειγμα η επιστολή της Γενικής Γραμματέα της FIFA, Φατμά Σαμούρα με τους έξι όρους που θέτει για την αποφυγή του Grexit, η οποία συζητήθηκε στο παρασυμβούλιο της Πέμπτης και όχι στο ΔΣ της Παρασκευής.
Προσέξτε, μιλάμε για συμβούλια για απλά θέματα αλλά επειδή τα παρακολουθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (που αποτελείται από τον Αυστριακό Χούμπελ, τον Μαλτέζο Βέλα και τον Ισπανό Ντερβισάι) και σε περίπτωση κόντρας θα γίνονταν ρεζίλι, αφού με τις διαρροές δεν έκρυψαν ότι έγινε ένας ...μικρός χαμός. Παράλληλα, αν συζητούσαν την επιστολή της Σαμούρα στο ΔΣ, θα έδειχναν σε ξένους ανθρώπους ότι δεν στηρίζουν και τον Γραμμένο, πρόεδρο της ΕΠΟ.
Στο βάθος είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, αφού τα δυο μπλοκ έχουν αποδεχθεί ότι μαζί δεν κάνουνε. Αρα, αυτές θα είναι αποτέλεσμα του εμφυλίου μεταξύ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, εντός του Πάρκου.
Τι κάνει η FIFA; Μετά την Επιτροπή Παρακολούθησης στέλνει και υπερσύμβουλο που αναμένεται να είναι από άλλη χώρα σε σχέση με τα μέλη της προαναφερόμενης Επιτροπής! Αν λάβουμε υπόψη ότι μετά τον Πορτογάλο και τον Ισπανό θα έρθει κι άλλος, τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής δεν νομίζουμε να διαφωνήσει κανείς ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς