… Της αναδιάρθρωσης το κάγκελο





-Με τις πλάτες UEFA/FIFA ο Βασιλειάδης σχεδιάζει τη νέα εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα πρότυπα των ομίλων της πάλαι ποτέ αμαρτωλής Δ΄ Εθνικής
-«Τυράκι» το δημόσιο χρήμα της ΕΡΤ σε μια περίοδο που διαλύονται συντάξεις και καταργείται το αφορολόγητο.  Ποινικά ελεγχόμενη η διάθεση κρατικών εσόδων και δημόσιου χρήματος σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες ποδοσφαιρικού θεάματος


Απόντων (προφανώς επειδή δεν χρειάζονται) των δύο καταγέλαστων μορφωμάτων, που αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» και « Super League», από το κάδρο είναι ένα ερώτημα «που, ακριβώς, στηρίζεται ο κ. Βασιλειάδης και παίζει εν ου παικτοίς ένα παιχνίδι αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;»
Στην εξουσία που του προσδίδει η ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης και ειδικά του πολιτικού προϊσταμένου του αθλητισμού» είναι μία, αρχική, απάντηση. Αποδεκτή ως ξεκίνημα, πλην αδύναμη να ερμηνεύσει πλήρως τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού, με δεδομένη και ισχυρή την « μη σύμφωνη, τουλάχιστον, γνώμη» τόσο της Λίγκας όσο και της Ομοσπονδίας στο εγχείρημα, ειδικώς μετά τις σκληρές δεσμεύσεις των κανονισμών που περιγράφουν τις αντίστοιχες διαδικασίες.
Στα λεφτά της κρατικής (δηλαδή κυβερνητικής) ΕΡΤ είναι μια άλλη απάντηση. Σημαντική ως παράμετρος, αλλά επικίνδυνη, επειδή διαχειρίζεται χρήμα και μάλιστα δημόσιο χρήμα. Ακριβώς επειδή το χρήμα είναι κρατικό και δεν προέρχεται είτε από την αγορά, είτε από τα αμπελοχώραφα του παππού του κ. Βασιλειάδη είναι «προς δικαστική διερεύνηση» μια διαχείριση που μπορεί, ακόμη και μελλοντικά να κριθεί σκανδαλώδης και να οδηγήσει σε ειδικά δικαστήρια με θέα τον Κορυδαλλό. Πολιτικά, μάλιστα, είναι αυτοκτονική, καθώς δεν μπορεί να αντισταθμίσει την αρνητική επικοινωνιακή καταιγίδα που θα ξεσπάσει σε μια σκληρή για την παρέα του Μαξίμου περίοδο με περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου, που ήδη προκαλούν αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Στις συμβουλές κάποιων ειδικών της πλάκας που ζουν ακόμη στη δεκαετία του ενενήντα και φαντασιώνονται το ποδόσφαιρο των ομίλων της Δ΄ Εθνικής στην Super League θα ήταν μια τρίτη απάντηση. Πιθανή, με την έννοια ότι ένας Βασιλειάδης είναι εύκολο θύμα στις ορέξεις των «ειδικών», όταν μάλιστα αυτοί έχουν περιβληθεί ήδη από την περίοδο εξουσίας του περιβόητου Κουτσοκούμνη, τον μανδύα της  «ποδοσφαιρικής αυθεντίας», την ώρα που αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα με τη δημόσια εικόνα τους και προκαλούν έντονες αντιδράσεις και εντός του συνεταιρισμού.
Ποιοι απομένουν; Η UEFA και η  FIFA κατάλληλα δασκαλεμένες!  ΟΙ δύο υπερεθνικοί ποδοσφαιρικοί οργανισμοί είναι σε θέση, κραδαίνοντας την απειλή του εξοβελισμού, να «πείσουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδεχθεί, κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική, μια αναδιάρθρωση κατηγοριών που θα ικανοποιεί την εκ μετεγγραφής εκλογική περιφέρεια του κ. Βασιλειάδη και τα ψηφαλάκια που αυτός χρειάζεται για να εκλεγεί. Το δημόσιο χρήμα της ΕΡΤ είναι το τυράκι ενός σχεδιασμού που έχει σαφές πολιτικό υπόβαθρο και κομματική/εκλογική  στόχευση.
Η προϊούσα απαξίωση της Ε.Π.Ο., δια της μεθόδου του διορισμού υπερσυμβούλων σε κάθε κρίσιμη λειτουργία της, αποσκοπεί και στην ικανοποίηση της προοπτικής αυτής. Μια Ε.Π.Ο. εξαθλιωμένη στελεχικά, καταργημένη πολιτικά, ακυρωμένη ποδοσφαιρικά, όπως είναι η σημερινή,  το τελευταίο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να αμφισβητήσει στο πεδίο των πολιτικών αποφάσεων την αυθεντία του αρμόδιου υφυπουργού. 
Όταν μάλιστα αυτός καταθέτει στο τραπέζι, μαζί με το δημόσιο χρήμα της ΕΡΤ, τη Σαμούρα και τον Ινφαντίνο οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου εύκολες.
Θέλουν κότσια και, κυρίως, γνώση και άποψη.  Δηλαδή, ότι ακριβώς λείπει παντελώς από τη σημερινή, κωμική εικόνα της Ε.Π.Ο.