Σε απόγνωση FIFA και UEFA


***Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους αδιόρθωτους Γραμμένο και Βασιλειάδη!
***Εξετάζουν εικονικό το Grexit, επανέρχεται ο κίνδυνος διοικούσας στην Ομοσπονδία
 

Την Δευτέρα συζητήθηκε στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών η επιστολή του Χούμπελ, με την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA εισηγήθηκε Grexit. Την Τρίτη, και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ακρόαση της ελληνικής πλευράς (Γραμμένος, Βακάλης, Δέδες) οι ξένοι παράγοντες αναφέρθηκαν και σε κυβερνητικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο, η πρώτη κίνηση του προέδρου της ΕΠΟ, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, ήταν να πάει στον Βασιλειάδη για να τον ενημερώσει. Όμως, εκεί που το… τερμάτισαν, είναι ότι (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ο Υφυπουργός Αθλητισμού πληροφόρησε τον Ευάγγελο Γραμμένο και για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων (για 12 ομάδες στην Superleague 1 και από δέκα στην Superleague 2 και την Football League).
Και επειδή τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, με αφορμή την παραπάνω κίνηση του Γραμμένου, ταυτόχρονα με την προαναφερόμενη νέα, και για πολλοστή φορά, παρέμβαση Βασιλειάδη στο αυτοδιοίκητο, FIFA και UEFA βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν ξέρουν τι να κάνουν με το «ελληνικό πρόβλημα».
Το κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα πάρει οριστική απόφαση στις 10 Ιουλίου, πλέον η συζήτηση περιλαμβάνει εικονικό Grexit, παράλληλα επανήλθε και το σενάριο περί διοικούσας επιτροπής, διότι οι Βασιλειάδης, Γραμμένος είναι αδιόρθωτοι. Βέβαια, FIFA και UEFA καταλογίζουν μεγαλύτερη ευθύνη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος ταυτόχρονα τους υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει, όμως «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις», πήγε να συζητήσει με τον Βασιλειάδη. Το ποτήρι ξεχείλισε και με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, από τις οποίες προκύπτει ότι έχει συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για ποδοσφαιρικά θέματα (σ.σ. επιβολή ποινών στις ομάδες, τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, τρόπος λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης κτλ).