Η επιστολη Χούμπελ και η ΕΠΟ σε... συμπληγάδες Βασιλειάδη και συμφερόντων


«Σε συνέχεια της προαναφερθείσας διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία δήλωση (βλ. παράρτημα) προτρέποντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει άμεσα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει κάθε μορφή βίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρει η επιστολή (29/03) του Χούμπελ, προς την Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, με την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης εισηγείται Grexit.
Αρχικά, στην ίδια επιστολή, ο Αυστριακός κατέγραψε και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εισβολή του πιστολέρο Σαββίδη, την οριστική διακοπή αγώνων στην Τούμπα, την διαγραφή του ΠΑΟΚ από την Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) και τις καθυστερήσεις στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης. Όμως, η διοίκηση Γραμμένου απάντησε, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν οι ίδιοι, με πειθαρχικά μέτρα που ήδη ισχύουν και με πλάνο ανάπτυξης, αν και πέρασαν οκτώ μήνες από την εκλογή της. Ειδικά η επισήμανση ότι παρουσίασε «συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής» και ότι «θα δώσει προτεραιότητα», μεταξύ άλλων, στο θέμα της «διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου» ξεπερνά και τον ορισμό του αυτονόητου! Σα να τους είπαν ότι μέχρι τώρα δεν διοικούν!
Όμως, γίνεται αντιληπτό πως, τουλάχιστον έτσι προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση, η ΕΠΟ δεν απάντησε ουσιαστικά στο κείμενο της επιστολής Χούμπελ που αναφέρουμε στην αρχή, δηλαδή τι έγινε με τα μέτρα που εισηγήθηκε ο Αυστριακός. Ο Αυστριακός του κατηγορεί για έλλειψη υπακοής και στο Πάρκο Γουδί βλέπουν μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Μήπως οι προτάσεις Χούμπελ δεν πέρασαν, διότι υπάρχει σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα ότι στηρίζουν την Ομοσπονδία και στην ΕΠΟ θέλουν να προστατεύσουν αυτούς που συνέλαβαν στην εκλογή τους;