Γερμανικό μοντέλο στο VAR (αν ποτέ το εγκαταστήσουν) αλλά και δυο «καυτά» ερωτήματα


Αν ποτέ γίνει το VAR στην Ελλάδα, καθώς εμείς έχουμε επιφυλάξεις ότι θα μπει, παρά τον ενθουσιασμό των αρμοδίων, σύμφωνα με όσα είπε ο Γραμμένος θα είναι μοντέλου Γερμανίας. «Ο διαιτητής θα βλέπει το βίντεο. Θα εφαρμοστεί το μοντέλο της Γερμανίας», ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη διάρκεια του ΔΣ. Ακόμη ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση των μηχανημάτων θα γίνει σε έναν μήνα.
«Οι ομάδες δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων» ήταν η χαρακτηριστική φράση του ενώ πρόσθεσε: «Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει σε έναν μήνα και δεν θα αναμιχθεί η ομοσπονδία».
Και επανερχόμαστε στο… Γερμανικό μοντέλο. Υπάρχει οθόνη στο γήπεδο, όμως υπάρχει και το αποκαλούμενο «σκοτεινό δωμάτιο», ναι έτσι το λένε οι Γερμανοί, όπου ο έλεγχος γίνεται και από ένα άτομο που είναι σε επικοινωνία με τον διαιτητή. Αν περάσει αυτό το μοντέλο, όπως έχουμε γράψει, φαβορί για τον κεντρικό έλεγχο είναι ο Κουκουλάκης που ως διαιτητής δεν ήξερε τι είναι πέναλτι και τι δεν είναι! Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η διαιτησία θα ζήσουν μεγάλες στιγμές και με το VAR, που μακάρι να μπει αλλά δεν το βλέπουμε.
Το πρώτο ερώτημα είναι αν μπορεί να μπει σε όλα τα γήπεδα. Και το δεύτερο ποιος θα καλύψει τα επιπλέον έξοδα για τους ειδικούς τη στιγμή που οι διαιτητές είναι απλήρωτοι, ενώ για οικονομικούς λόγος έστειλαν στα… σκουπίδια πρόταση για επιπρόσθετους ρέφερι (σ.σ. πίσω από τις δυο εστίες) σε όλα τα ματς.