Απειλή Grexit λόγω… ανικανότητας

***Η ανύπαρκτη διοίκηση της ΕΠΟ, οι άστοχοι χειρισμοί του Υφυπουργού Αθλητισμού και η καθυστέρηση της ποινής για το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οδηγούν τον Χούμπελ στην «ακραία» εισήγηση προς τη FIFA, «ποινή» που θα είναι με αναστολή

Ολοι έγιναν ρεζίλι. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο παρουσιάστηκε έξαλλος με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απειλώντας ότι θα εισηγηθεί Grexit στην FIFA. Η συνάντηση έγινε στην Αυστρία, όπου μετέβη ο Γραμμένος, ο οποίος βρισκόταν στην Ελβετία για το ματς της Εθνικής με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χούμπελ παρουσιάστηκε έξαλλος επειδή η ΕΠΟ άφησε τον Υφυπουργό να χειριστεί την κρίση που ξέσπασε με την εισβολή του οπλοφόρου Σαββίδη στην Τούμπα και ουσιαστικά η Ομοσπονδία δεν ήταν απλά κομπάρσος αλλά ανύπαρκτη. Παράλληλα παρουσιάστηκε ακόμη πιο έξαλλος, επειδή κοντεύουν τρεις εβδομάδες από τα αίσχη στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ακόμη δεν ανακοινώθηκε ούτε η πρωτόδική απόφαση, με τη FIFA να τονίζει ότι επιθυμεί σκληρές τιμωρίες.
Για αυτούς τους λόγους ο Χούμπελ απείλησε ότι θα εισηγηθεί Grexit στη FIFA αλλά με αναστολή. Όμως, υπεύθυνη για όλα αυτά είναι και η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA που έβλεπε ότι η ΕΠΟ παραδόθηκε σε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και να είναι αγκαλιά με την Κυβέρνηση, όμως οι ξένοι επιτηρητές φαίνεται πως απλά έκαναν ταξιδάκια στην Ελλάδα.
Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, φυσικά και ο Χούμπελ, πήραν μέρος μέχρι και στο ΔΣ της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη. Για το πόσο έχουν… γραμμένο τον Αυστριακό επικεφαλής φαίνεται ότι εισηγήθηκε και την έλευση τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή, ο οποίος αγνοείται, ενώ ο Περέιρα δεν συνεργάζεται με τον Μαρίν και ενώ στη διαιτησία παραμένουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, παρότι ο Αυστριακός ζήτησε να φύγουν…