Προχωρά το σκάνδαλο με τους πίνακες…

***Οι αλλαγές στην ΚΕΔ έχουν στόχο να βγουν τον Μάιο κάτι που δεν έχει διαψευστεί, παρά το σάλο


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξαφνικά, και χωρίς κανείς να το περιμένει το ΔΣ της ΕΠΟ, προχθές, επικύρωσε τη νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αντί ο Περέιρα να ασχοληθεί με το πώς θα πάει καλά το πρωτάθλημα, να λάβει μέτρα για να μην δώσει αφορμές η διαιτησία, έβαλε σε προτεραιότητα τη… νέα δομή της ΚΕΔ. Λες και η έλευση του Μαρίν, απευθείας από την FIFA χρειαζόταν και αλλαγή της δομής, αφού ο κανονισμός του επιτρέπει να βάλει όσους θέλει.
Η μια εξήγηση είναι ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να καλύψει τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, με δήθεν αρμοδιότητες, ώστε να κρατήσουν τα ίδια γραφεία στην ΚΕΔ, εκεί που γίνονται οι ορισμοί, ώστε και αν το δίδυμο δεν φαίνεται να έχει αρμοδιότητα σε αυτούς (και το πιστεύουμε). Αν και πρώτα ο Περέιρα τα ίδια μας έλεγε, δηλαδή άφηνε να εννοηθεί ότι δεν εμπλέκονται, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη των ορισμών.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η αναδόμηση της ΚΕΔ έχει σχέση με το σκάνδαλο που ετοιμάζουν να βγάλουν πίνακες τον Μάιο, κάτι που δεν έχει διαψευστεί, παρά το σάλο που προκάλεσε στους κόλπους της διαιτησίας. Βέβαια, εδώ προκύπτει το ερώτημα αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για την τύχη κάθε διαιτητή από την στιγμή που είναι μέλη της ΚΕΔ.
Με βάση το τελευταίο και με την αλλαγή της δομής της ΚΕΔ, ο Περέιρα δημιουργεί γενικό πρόβλημα. Ο κανονισμός αναφέρει ότι αποφασίζει η ΚΕΔ…

***Για την περίπτωση να βγουν πίνακες τον Μάιο, ο νυν κανονισμός (άρθρο 6, Καθήκοντα της ΚΕΔ, παράγραφος ιβ) αναφέρει ότι η ΚΕΔ ασχολείται με «την κατηγοριοποίηση των Διαιτητών σε κάθε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων με βάση την απόδοσή τους και την απόφαση για τον προβιβασμό ή τον υποβιβασμό τους». Ποιος λοιπόν θα …απαγορεύσει στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη να μην λάβουν μέρος στις αξιολογήσεις;