Τριπλή συντριβή


***Του παρακράτους, της …εξυγίανσης αλλά και της άθλιας προπαγάνδας
Με το υπ’ αριθμόν 534/23042018 βούλευμά του ο Αρειος Πάγος ξεγύμνωσε ένα ολόκληρο σύστημα, που και με τη …βούλα της πραγματικής δικαιοσύνης πλέον, είχε ξεκάθαρο σκοπό να βλάψει τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ουσιαστικά ο Μαρινάκης κρίθηκε αθώος σε μια υπόθεση που είχε ως συνέπεια την έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου, όμως επρόκειτο για υπόθεση-φούσκα. Μια υπόθεση που για έξι χρόνια κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν όχι μόνο για να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά και για δικούς τους σκοπούς. Ουσιαστικά πρόκειται για συντριβή του παρακράτους, της… εξυγίανσης και παράλληλα της άθλιας προπαγάνδας.
Ξαφνικά, και μετά από ανώνυμες επιστολές, θυμήθηκαν να ανοίξουν τηλέφωνα (και μάλιστα για περισσότερο καιρό από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία!) «ερυθρολεύκων» παραγόντων (μόνο!) και παρότι δεν προέκυψε κάτι μεμπτό, η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Όμως, δεν θα γινόταν τίποτα χωρίς την… στήριξη παρακρατικών μηχανισμών, επειδή η υπόθεση δεν… τραβούσε από τα δήθεν στοιχεία, άρα (με βάση τη λογική) κάποιοι έπρεπε να την τρέξουν.
Η υπόθεση του ποδοσφαίρου αποτέλεσε και το …όχημα να παραδοθούν η ΕΠΟ και (κατ’ επέκταση) η διαιτησία σε συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Ολο αυτό το παρασκήνιο, που ξεκίνησε από εκλογές ενώσεων, το… βάφτισαν «εξυγίανση». Κούνια που τους κούναγε. Ουσιαστικά είχαμε την άλωση του αθλήματος για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν υπάρχει ισονομία, δεν υπάρχει 50-50 στη διαιτησία, αμφισβητείται μέχρι και η αθλητική δικαιοσύνη.
Για να γίνουν όλα αυτά είχαν στήσει μέχρι και προπαγανδιστικό μηχανισμό. Η λάσπη έπαιρνε έναν σωρό κόσμο, παράγοντες της ΕΠΟ, υπαλλήλους της, διαιτητές, μέχρι και δημοσιογράφους.
Πλέον, όλοι οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει τι έγινε…