Μαρινάκης: «Θα αθωωθώ για κάθε σκευωρία»

*** «Δυστυχώς, μέλη της κυβέρνησης συμμετείχαν ενεργά στην τελευταία βαθιά ανέντιμη πρωτοβουλία που δεν έχει νομική ή πραγματική ισχύ», τόνισε επίσης

«Χαίρομαι για την αθώωσή μου και είμαι βέβαιος ότι παρόμοιες προσπάθειες θα έχουν την ίδια μοίρα, συμπεριλαμβανομένης της συκοφαντικής εγκληματικής έρευνας που πρόσφατα συσχετίστηκε με το όνομά μου και ανακοινώθηκε, αν όχι αποφασίστηκε, από κάποια μερίδα του Τύπου, κατασκευάζοντας μια συκοφαντική ιστορία. Δυστυχώς, μέλη της κυβέρνησης συμμετείχαν ενεργά στην τελευταία βαθιά ανέντιμη πρωτοβουλία που δεν έχει νομική ή πραγματική ισχύ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη διεθνούς φήμης ιστοσελίδα insideworldfootball. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε για την υπόθεση του ποδοσφαίρου που έκλεισε οριστικά και για την υπόθεση με το Noor 1 που κατά σύμπτωση άνοιξε αμέσως, μόλις έκλεισε η πρώτη, τονίζοντας ότι και πάλι θα αθωωθεί για κάθε σκευωρία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Ιnsideworldfootball και οι δηλώσεις του Μαρινάκη στον δημοσιογράφο Πολ Νίκολσον:
“Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες εναντίον του από το Ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο, το πιο υψηλόβαθμο Δικαστήριο της χώρας (σ.σ Άρειος Πάγος).
Μεταξύ των κατηγοριών, περιλαμβάνονταν και αυτή της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης».
«Μετά από χρόνια ατελείωτης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, ασταμάτητες μηχανορραφίες και μακράς δικαστικής διαδικασίας, η ακεραιότητά μου επιβεβαιώθηκε από το Ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο. Η απόφαση του Άρειο Πάγου επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες και δεν αξίζουν ούτε καν να φτάσουν στο ακροατήριο», ανέφερε ο Μαρινάκης σε δήλωση του.
«Παρά την αρνητικότητα και τις ψευδείς κατηγορίες, συνεχίζουμε να διεξάγουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες με γνώμονα τις αρχές και τον επαγγελματισμό και έχουμε διακριθεί όπως πάντα στα διάφορα εγχειρήματα μας, είτε πρόκειται για εκτεταμένες δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης ανά τον κόσμο, είτε πρόκειται για τα ναυτιλιακά και το ποδόσφαιρο».
Ο Μαρινάκης ανέφερε τη ζημιά στην προσωπική και επιχειρηματική του φήμη, λέγοντας: «Οι συνεχείς επιθέσεις και η κάλυψη του Τύπου σχετικά με αυτές τις κατηγορίες, είχαν μεγάλο κόστος στην οικογένειά μου και στην προσωπική και επιχειρηματική φήμη μου».
Το Σαββατοκύριακο το αφήγημα εναντίον του Μαρινάκη επανεμφανίστηκε αφού δικαστήριο της Αθήνας αναβίωσε (σύμφωνα με μια μοναδική διάταξη του ελληνικού νόμου) μια έρευνα για ένα φορτίο ναρκωτικών που κατασχέθηκε από το λιμενικό σώμα πριν από τέσσερα χρόνια.
Μια από τις αρχικές κατηγορίες ήταν ότι ο Μαρινάκης και τρεις ακόμα επιχειρηματικοί συνεργάτες του, αποθήκευαν φορτίο ναρκωτικών που απεστάλλει στη χώρα το 2014 από τη Μέση Ανατολή σε φορτηγό πλοίο που ονομάζεται Noor 1. Η υπόθεση έκλεισε το 2016, με την καταδίκη 12 ατόμων. Ο Μαρινάκης δεν ήταν τότε, ούτε είναι τώρα, κατηγορούμενος για οποιαδήποτε αδίκημα διακίνησης ναρκωτικών ή άλλου εγκλήματος σχετικά με την υπόθεση Noor 1.
Η ιστορία όπως την ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ, και κάνει τον γύρο του κόσμου και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει μια άλλη εκδοχή στην οποία όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές του Ολυμπιακού, εξυπηρετείται μια διαφορετική ατζέντα από την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό ποδόσφαιρο για να στραφεί η προσοχή μακριά από τον Ελληνορώσο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στο γήπεδο με εμφανές το περίστροφο που έφερε, με σκοπό να αμφισβητήσει και να παραπονεθεί για διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια αγώνα με την ΑΕΚ πριν από δύο εβδομάδες.
Ο Σαββίδης, είναι ένας Ρώσος ολιγάρχης, που κατείχε πολιτική θέση στη Ρωσία και φέρεται να είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει πλησιάσει την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της αναζητά ρωσικά χρήματα και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι πράξεις του Σαββίδη οδήγησαν στην αναστολή της διεξαγωγής της ελληνικής Superleague.
Στη δήλωσή του ο Μαρινάκης αναφέρεται στο πρόσφατο «πανδαιμόνιο» και την πεποίθησή του για χειραγώγηση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι: «Χαίρομαι για την αθώωσή μου και είμαι βέβαιος ότι παρόμοιες προσπάθειες θα έχουν την ίδια μοίρα, συμπεριλαμβανομένης της συκοφαντικής εγκληματικής έρευνας που πρόσφατα συσχετίστηκε με το όνομά μου και ανακοινώθηκε, αν όχι αποφασίστηκε, από κάποια μερίδα του Τύπου, κατασκευάζοντας μια συκοφαντική αφήγηση. Δυστυχώς, μέλη της κυβέρνησης συμμετείχαν ενεργά στην τελευταία βαθιά ανέντιμη πρωτοβουλία που δεν έχει νομική ή πραγματική ισχύ». “