Ετοιμάζουν αλλαγές στους διεθνείς - Νέος κανονισμός και νέα πρόσωπα (με φαβορί τους Διαμαντόπουλο, Σκουλά)


Σαρωτικές, μέχρι και για εκκαθάριση των τεσσάρων από τους συνολικά έξι, θα είναι οι αλλαγές στους διεθνείς διαιτητές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Και για να συμβεί αυτό θα αλλάξουν και τον κανονισμό, προκειμένου να έχουν περισσότερες επιλογές. Σύμφωνα με τον τωρινό διεθνείς μπορούν να γίνουν όσοι έχουν θητεία δυο ετών στη Λίγκα, όμως με την αλλαγή θα αρκεί και προϋπηρεσία ενός έτους.

Για αυτό και τα ονόματα που παίζουν δυνατά, από τώρα αν και δηλώνονται τον Οκτώβριο, είναι ο Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρώτοι στους ορισμούς, ενώ ο Σκουλάς έλαβε μέρος και στο core της UEFA, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για εν δυνάμει διεθνείς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Καλογερόπουλος (Αθηνών), Μάνταλος (Καβάλας) δεν θα είναι ούτε στους νέους πίνακες της Λίγκας, άρα αδειάζουν δυο θέσεις. Όμως, κινδυνεύουν και οι Αρετόπουλος (Τρικάλων), Κομίνης (Θεσπρωτίας). Αλλωστε, υποψήφιος για διεθνής είναι και ο Τζήλος (Θεσσαλίας), αν και δεν έδωσε πέναλτι εκτός περιοχής όπως οι Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Ευαγγέλου (Αθηνών) που επίσης «παίζουν» για διεθνείς. Με αφορμή το τελευταίο, κάτι πρέπει να κάνουν για αυτούς, ώστε να συνεχίσουμε να γελάμε. Δηλαδή, από τον τωρινό πίνακα των ρέφερι με το σήμα της FIFA δεν κινδυνεύουν οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών).
Φαίνεται και από τους ορισμούς ότι θέλουν να… σαρώσουν τον πίνακα των διεθνών. Τους χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο. Να μην ξεχνάμε ότι στον πρώτο γύρο προκάλεσαν με λάθη σε όλα τα ντέρμπι, ειδικά σε αυτά του Ολυμπιακού έπαιξαν 70-30, τουλάχιστον, εναντίον των «ερυθρολεύκων». Και να φύγουν όλοι δεν πρόκειται να λείψουν σε κανέναν. Εξυγιάνθηκαν και… έληξαν, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ. Αλλωστε, μέχρι και η UEFA έχει καταλάβει ότι ο πίνακας των Ελλήνων διεθνών έχει πρόβλημα, αφού τους χρησιμοποιεί όλο και σπανιότερα και μόνο αν δεν συμπληρώνει στα παιχνίδια τους (με εξαίρεση τους Σιδηρόπουλο, Παπαπέτρου)… Το ότι οι άλλοι θα πάρουν 1-2 παιχνίδια το καλοκαίρι, δεν είναι πρόοδος…