Γιατί δεν έπρεπε να παραμείνουν οι -3 βαθμοί στον Ολυμπιακό

***Τέρατα και σημεία στην αθλητική δικαιοσύνη
***Περίμεναν στη… γωνία τους «ερυθρόλευκους» για να τους τιμωρήσουν
***Ως γνωστόν η υπόθεση του αγώνα με την ΑΕΚ θα κριθεί οριστικά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χρυσό μετάλλιο αδικίας κατά του Ολυμπιακού κερδίζει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την προσφυγή του και παρέμεινε η πρωτόδικη απόφαση της αφαίρεσης τριών βαθμών για τον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ. Πρόκειται για την ίδια επιτροπή, του προέδρου Δημήτρη Σκουτέρη, η οποία ξημερώματα Κυριακής, εξέδωσε την απόφαση-τέρας με την οποία «εξαφάνισε» το -3 που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Γκαρθία, όπως και την ποινή των δυο αγωνιστικών. 
Το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3 (α.α.) δεν διεξήχθη, όμως από τους γηπεδούχους η Εφέσεων δεν αφαίρεσε βαθμούς. Αντίθετα, υπήρχαν πολλοί λόγοι για να δικαιωθούν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς αγώνας Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 έγινε κανονικά, δεν κινδύνευσε κανείς, παρόλα αυτά δεν… έσβησε η αφαίρεση των τριών βαθμών.
Μια ποινή που παρέμεινε, αν και ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι η αστυνομία προχώρησε «αναίτια σε χρήση δακρυγόνων» και ότι «οι αστυνομικοί πρώτη φορά ήταν τόσο επιθετικοί». Αλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην έκθεσή της, ενώ το εντελώς αντίθετο συμβαίνει όταν πρόκειται για αγώνες του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ, και μάλιστα για γεγονότα που διήρκησαν ελάχιστα λεπτά. Δεν εφαρμόστηκε ούτε η αρχή της αναλογικότητας. Όλα αυτά, και επειδή υπάρχουν και παραδείγματα ατιμωρησίας (για την ΑΕΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, για τον ΠΑΟΚ στους αγώνες με Κέρκυρα και Γιάννινα) δείχνουν πως περίμεναν στη… γωνία τον Ολυμπιακό για να τον τιμωρήσουν.
Διαφωνεί κανείς ότι στην… εξυγιαντική αθλητική δικαιοσύνη γίνονται σημεία και τέρατα, με κορυφαίο παράδειγμα την Επιτροπή Εφέσεων; Αλλωστε, με ποια λογική να τιμωρείται μόνο ο Ολυμπιακός;
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο…