Πρώτα κραυγές, τώρα σιωπή για τον Αρετόπουλο…

***Η διαφορά βγάζει μάτια! Στο παρελθόν, μέσω  δημοσιευμάτων, οι Θεσσαλονικείς ξεσήκωναν τον κόσμο λόγω του διεθνή ρέφερι


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μέχρι στιγμής ο Αρετόπουλος, ο οποίος αύριο ορίστηκε να σφυρίξει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, έχει διαιτητεύσει δυο ακόμη αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων, με τη διαφορά ότι αυτοί έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μέχρι τώρα οι Θεσσαλονικείς δεν ασχολήθηκαν ακόμη με την επιλογή του Τρικαλινού ρέφερι, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Λάρισα, όμως η διαφορά βγάζει μάτια. Στο παρελθόν, μέσω προπαγάνδας, οι Θεσσαλονικείς ξεσήκωσαν τον κόσμο, με αφορμή την επιλογή του διεθνή ρέφερι στο Καραϊσκάκη (03/12/14 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2, 23/10/16 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1).
Ας ξεκινήσουμε από τις αντιδράσεις με αφορμή την επιλογή του Αρετόπουλου, στο πρώτο ματς στο οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ:
«Κοράκια κατασπαράζουν το ποδόσφαιρο, κάντε κάτι να το σώσουμε. Η ΚΕΔ όρισε τον Αρετόπουλο στο ντέρμπι της χρονιάς! Σε ειδική αποστολή οι διαιτητές του αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ», έγραφε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης στις 02/12/14, με αφορμή τον ορισμό του. Παράλληλα, η άλλη σημείωνε: «Αισχρή πρόκληση ο ορισμός Αρετόπουλου και.. ΣΙΑ στο ντέρμπι». Και οι δυο αθλητικές εφημερίδες είχαν βασικό θέμα την επιλογή του Αρετόπουλου. Την επόμενη, ανήμερα του αγώνα, η μια εφημερίδα έγραφε «Αρετόπουλε, θυμήσου: Η αξιοπρέπεια πάνω από όλα».
Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με τον Αρετόπουλο στο Καραϊσκάκη ξεσήκωσε θόρυβο και για το δεύτερο παιχνίδι που έγινε στις 23/10/16. «Ημαρτον. Αρετόπουλος στο ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ», έγραφαν στις 21/10/16 από την μια πλευρά και από την άλλη: «Νέο σκάνδαλο! Ο Αρετόπουλος στο Καραϊσκάκη».


-Στατιστικά Αρετόπουλου: Στα έξι παιχνίδια του οι γηπεδούχοι έχουν δύο εντός έδρας νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο φορές νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Επίσης, έχει καταλογίσει μόνο ένα πέναλτι, ενώ έκανε συνολικά τέσσερις αποβολές, οι τρεις με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στα προηγούμενα παιχνίδια αποδείχθηκε «καρτάκιας», καθώς ο μέσος όρος του στις κίτρινες είναι  6,67. Αρα, για τον διεθνή διαιτητή προέχει η πειθαρχία των παικτών.
-Συνεχίζουμε με τα στατιστικά του Αρετόπουλου: Ο ρέφερι του ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο στα φάουλ, σε σύγκριση με τους συναδέλφους του, συγκεκριμένα 25 ανά παιχνίδι. Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 έδωσε 26 υπέρ της ΑΕΚ και 11 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το τελευταίο είναι δείγμα και πως παίζουν στον ΠΑΟΚ, για να μην πούμε ότι δείχνει και πως θα παίξουν. Ζητούμενο το 50-50.

Θα βγάλει κάρτες;
Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι το δεύτερο φετινό ντέρμπι του Αρετόπουλου, καθώς προηγήθηκε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, το οποίο είναι το μοναδικό από τα έξι ματς για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τιμωρήθηκε. Μάλιστα, ο Περέιρα εγκωμίασε τη διαιτησία του στο σεμινάριο, τονίζοντας ότι οι αποβολές που έκανε είναι σωστές. Στο παιχνίδι της 10η αγωνιστικής, ο Λαρισαίος Αρετόπουλος απέβαλε στο 8’ τον Αραούχο, τον Ζαμπράνο με δεύτερη κίτρινη στο 45’ και τον Μπίσεσβαρ στο 91’. Εδειξε τέσσερις κίτρινες στην ΑΕΚ και οκτώ στον ΠΑΟΚ! Επειδή οι Θεσσαλονικείς μας ενδιαφέρουν, ο Αρετόπουλος θα προστατέψει τους παίκτες του Ολυμπιακού στην Τούμπα; Θα βγάλει κάρτες; Η θα αφήσει να πέφτει ξύλο στο γήπεδο;