Δεν γλιτώνει με τίποτα ο ΠΑΟΚ

***"Καταιγίδα" τα στοιχεία κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης

***Μονόδρομος ο μηδενισμός και οι -6 βαθμοί (και -2 από την επόμενη σεζόν) για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


1) Οι κανονισμοί είναι σαφείς και δεν έχει καμία σημασία αν ο Αρετόπουλος έκανε… διπλωματία με το φ.α.

Αύριο (28/02) αναμένεται να βγει το κατηγορητήριο σε βάρος του ΠΑΟΚ για τα αίσχη της Τούμπας που εξαιτίας του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κληθεί, από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague, σε απολογία για την Παρασκευή (02/03).
Ο ΠΑΟΚ δεν γλιτώνει με τίποτα. Οι κανονισμοί (ΚΑΠ και Πειθαρχικός Κώδικας) είναι σαφείς και σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου προβλέπουν μη διεξαγωγή του αγώνα, μηδενισμό (άρα κατακύρωση του ματς με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού), - 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, -2 από το επόμενο και τιμωρία της έδρας. 
Και δεν παίζει κανένα ρόλο η… διπλωματία του Αρετόπουλου για τον τρόπο που γράφει σχετικά με τον τραυματισμό του Γκαρθία. Ούτε ισχύει αυτό που λένε ότι ο Κομίνης …κινήθηκε διαφορετικά στην περίπτωση του Ιβιτς στο περσινό ματς των πλέι οφ στην Λεωφόρο (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ). 
Ο Κομίνης, ο οποίος στην Τούμπα ήταν τέταρτος, στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια για λόγο που δεν προβλέπεται (σ.σ. σύρραξη μεταξύ των παικτών) και προσθέτει ότι «στα αποδυτήρια μας ενημέρωσαν οι παρατηρητές του αγώνα ότι ο Ίβιτς δέχθηκε κουτάκι μπύρας στο κεφάλι από οπαδό του Παναθηναϊκού και έπεσε στο έδαφος» και πως εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα. Και στην περίπτωση της Τούμπας παρόμοια τα γράφει ο Αρετόπουλος, όμως ο Κομίνης ως τέταρτος είναι εκτεθειμένος που δεν είδε πως τραυματίστηκε ο Γκαρθία. Αυτό αποτελεί ελλιπή άσκηση καθηκόντων. 

2) Πιέσεις για… διαταγή
Πολύ μεγάλος ήταν ο πανικός των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, μόλις ο Αρετόπουλος πήγε στα αποδυτήρια λόγω του τραυματισμού του Γκαρθία και ακολουθούσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. «Διάταξε τους να παίξουν. Κάντο», έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ενώ ο ρέφερι απάντησε: «Τι είμαι εγώ για να τους διατάξω; Τον κανονισμό εφαρμόζω».  Χώρια που στα αποδυτήρια είχαν μαζευτεί ένα σωρό άσχετοι που ταυτόχρονα προκαλούσαν, όπως κατάγγειλαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.


3) «Πονάει ο Γκαρθία»
Την στιγμή που ο Γκαρθία είχε τραυματιστεί, ο Αρετόπουλος ήταν στη σέντρα για το… πρωτόκολλο της έναρξης του αγώνα. Όμως, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στον πάγκο του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέταρτος Κομίνης του είπε: «Μην ξεκινήσεις. Έχουμε τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού. Έχει πιάσει το πρόσωπό του και δείχνει να πονάει». Το ερώτημα είναι γιατί δεν γράφτηκε στο φ.α. ότι ο Γκαρθία πονούσε. Τόσο πολύ φοβούνται οι ρέφερι;

4) Καταπέλτης η αστυνομία
 ***Ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον δράστη που πέταξε τον ρολό της ταμιακής
***Παρότι στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία άλλες τρεις φορές ήταν στα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας!

Ξεκάθαρη θέση παίρνει η αστυνομία για όσα έγιναν στην Τούμπα, καθώς στην έκθεσή της γράφει ότι ο αγώνας δεν διεξήχθη ρόλο του τραυματισμού του Γκαρθία από το ρολό της ταμιακής μηχανής και ταυτόχρονα «ξεγυμνώνει» όλη την προπαγάνδα του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά: «Λίγο πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ -ΠΑΕ ΟΣΦΠ που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την 7.30 ώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης της superleague Ελλάδος και συγκεκριμένα την στιγμή που παρατάσσονταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου, ο προπονητής της ΠΑΕ ΟΣΦΠ υπ.Ισπανίας, JUNYED GARCIA OSCAR του ANTONIO γεν.1973, ο οποίος μόλις είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο από τη φυσούνα και κινούνταν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδος, δέχθηκε ένα ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής. Από τη ρίψη τραυματίστηκε ανωτέρω παθόντας προπονητής στο αριστερό άνω χείλος και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες. Η αναμέτρηση δεν διεξήχθη λόγω αδυναμίας του προπονητής της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ο οποίος διακομίσθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου αρχικά υποβληθεί στις δέουσες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε». Επίσης, γίνεται αναφορά για  επεισόδια που προκάλεσαν περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.
Παράλληλα συνελήφθη και ο δράστης, οδηγήθηκε νωρίτερα στον  εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατοχή και ρίψη αντικείμενου στον αθλητικό χώρο. Η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για αύριο. Είχε απασχολήσει άλλες τρεις φορές τις αρχές, μια φορά για ρίψη φωτοβολίδας σε εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά ήταν στα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας! 

5) Εμπρόθεσμη…

Στον ΠΑΟΚ δεν ξέρουν από πού να πιαστούν και δεν κρύβουν τον πανικό τους. Απόδειξη ότι κυκλοφόρησαν πως ο Γκαρθία δεν δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα, όμως παρουσιάστηκαν οι σχετικές αποδείξεις (σ.σ. φωτοτυπίες του φ.α.) και αναγκάστηκαν να… μαζευτούν. Ο Ισπανός τεχνικός δηλώθηκε εμπρόθεσμα, καθώς οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» είχαν ξεχάσει μια ταυτότητα κάποιου εκ των δηλωθέντων, και όταν την προσκόμισαν έκαναν και την αλλαγή. Απόδειξη της εμπρόθεσμης δήλωσης είναι ότι ο Γκαρθία εισήλθε κανονικά για να πάει στον πάγκο. Απλά έμεινε ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο.

6) Δεδικασμένο για -6 βαθμούς
Αντιμέτωπος και με δεύτερο κατηγορητήριο είναι ο ΠΑΟΚ. Παρά τις αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται. γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών και όχι μόνο τριών. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας πέρα από τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο και τραυματισμός αστυνομικών.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί κληθεί για δύο κατηγορίες:
1) Πρώτον για τη μη τέλεση του αγώνα με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από οπαδό του ΠΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.3.
2) Για την βιαιοπραγία και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, έξω από τα αποδυτήρια, όπου έγιναν και εκτεταμένες φθορές ιδιοκτησίας κατά το άρθρο 15 παρ. 4β.
Το κάθε άρθρο προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών, οπότε συνολικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τιμωρηθεί με -6. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν, στο παιχνίδι της 2ης Μαρτίου του 2016 με τον Ολυμπιακό. Αρχικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με -6 και στην έφεση οι βαθμοί έγιναν -5.

7) Ξεκάθαρος  ο Κούγιας
Ξεκάθαρος ο Κούγιας για όσα έγιναν στην Τούμπα αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν, πάντα σε συνδυασμό με όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε αθλητική ιστοσελίδα, ο πρόεδρος της ΑΕΛ δήλωσε μεταξύ άλλων:
*«Ο Ολυμπιακός ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, είναι φανερό αυτό. Και λειτούργησε άψογα για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Δεν ξέρω ποιος έδωσε τις εντολές, αλλά λειτούργησε άψογα».
*«Δεν υπάρχει διάκριση για το πόσο σοβαρή είναι η σωματική βλάβη. Ακούω να τοποθετούνται διάφοροι και δεν εξετάζουν το κρίσιμο θέμα. Αυτό που θα εξετάσει και η επιτροπή δηλαδή, η οποία αποτελείται από τακτικούς δικαστές: Η ουσιαστική και η νομική έννοια της σωματικής βλάβης. Σωματική βλάβη τι θεωρείται σύμφωνα με το νόμο; Από έναν απλό μώλωπα, μια εκδορά ή ένα θλαστικό τραύμα. Ο Πειθαρχικός Κώδικας, σε αντίθεση με τον Ποινικό Κώδικα, δεν κάνει διάκριση στη σωματική βλάβη».
* «Ο κανονισμός προβλέπει μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο βαθμών από το επόμενο, τιμωρία της έδρας και χρηματικό πρόστιμο».
* «Θεωρώ αδιανόητο να μην σταθούν στο ύψος τους οι τακτικοί δικαστές».