Η UEFA φοβάται τη διεθνή ξεφτίλα

***Την ερχόμενη εβδομάδα ο Λάκοβιτς και η Επιτροπή Εξομάλυνσης έρχονται ξανά στην Ελλάδα ***Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «insideworldfootball.com» δείχνει ότι το πρόβλημα της διαιτησίας παίρνει διαστάσεις 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τρέμει η UEFA το αποκαλούμενο «ελληνικό πρόβλημα», καθώς υποτίθεται ότι όλα γίνονται υπό τις… ευλογίες της και παράλληλα υπό τις… ευλογίες της FIFA. Αλλωστε για αυτό μας… ενημερώνει και η προπαγάνδα, η οποία μας λέει τη μισή αλήθεια.
Τα αυτιά της ελληνικής παροικίας στη Νιόν, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, δεν ίδρωναν με όσα γίνονταν στην ελληνική διαιτησία, ούτε πονούσαν τα μάτια τους με τα κραυγαλέα λάθη. Όμως, το δημοσίευμα της παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδας «insideworldfootball.com» λειτούργησε στην καλύτερη περίπτωση ως ξυπνητήρι, καθώς δείχνει περίτρανα ότι το πρόβλημα της διαιτησίας στην Ελλάδα ξεφεύγει από τα σύνορα.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, για την ακρίβεια δεν θέλουν κάτι τέτοιο, επειδή όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη γνωρίζει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρητικά, αλλά παρά τις εξαγγελίες τους περί αυτού όχι πρακτικά, βρίσκεται υπό την επίβλεψή τους. Για την ακρίβεια, αποτελεί κοινό μυστικό FIFA εξουσιοδότησε την UEFA για την «εξυγίανση» στην Ελλάδα, τα εισαγωγικά, επειδή η λέξη μόνο γέλια φέρνει στο ποδόσφαιρο.
Για να αποδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχουν η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο τοποτηρητής της δεύτερης, ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς την ερχόμενη εβδομάδα, θα έρθει ξανά στην Ελλάδα, μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης με πρόσχημα το ΔΣ της ΕΠΟ.  Επειδή στη Σερβία ασχολούνται πολύ με το ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω και των δεσμών αλλά και των πολλών ανθρώπων (παίκτες και προπονητές) που δουλεύουν εδώ, ο Λάκοβιτς τα άκουσε και στη χώρα του για τα εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη, περισσότερο όμως για τις κρατικές παρεμβάσεις στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο…
Να δούμε λοιπόν τι μέτρα θα ληφθούν, καθώς ήδη αποτελεί κοινό μυστικό ότι η ΕΠΟ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση…