Επίθεση στον δημοσιογράφο Αρη Ασβεστά

***Οι ανακοινώσεις των ΕΠΟ, ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ και η αντίδραση του Βασιλειάδη
Θύμα επίθεσης έπεσε αθλητικός συντάκτης, Αρης Ασβεστάς το βράδυ του Σαββάτου. Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, μετά το τέλος της εκπομπής του στο ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται του έστησαν ενέδρα στη Γλυφάδα και τον γρονθοκόπησαν.
Στη συνέχεια και αφού τον άφησαν αιμόφυρτο, απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο Ασβεστάς μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ότι πέραν των άλλων θλαστικών τραυμάτων στο πρόσωπο, έχει υποστεί και κάταγμα στη μύτη. Επίσης, ο αθλητικός συντάκτης κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό την χθεσινή μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Άρη Ασβεστά.
Οι "γνωστοί - άγνωστοι", που επί σειρά ετών, προσπαθούν να επιβληθούν στην κοινωνία και το ποδόσφαιρο με σικελικούς όρους,  επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δημοσιογραφία και εν τέλει να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση, στοχοποιώντας όσους διατυπώνουν άφοβα και αδέσμευτα την άποψή τους, επέδωσαν τα θλιβερά διαπιστευτήρια τους για πολλοστή φορά, πιστευοντας ότι με αυτές τις άνανδρες μεθόδους θα επικρατησουν.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία και τους συντεταγμένου φορεις της να παρέμβουν άμεσα, επιδεικνυοντας μηδαμινη ανοχη στη συστηματική προσπάθεια κατατρομοκράτησης εκπροσώπων του Τύπου , και να δώσουν -επιτελους- τέλος στη δράση όλων αυτών που επιμένουν να μετατρεψουν σε αληθινή ζούγκλα την κοινωνία και τον αθλητισμό, αποκαλυπτοντας τους ηθικούς και φυσικούς υπεύθυνους της χθεσινης αθλιότητας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Giorgos Vassiliadis on Twitter
“Για τη δολοφονική επίθεση στον Άρη Ασβεστά έχω επικοινωνήσει ήδη με την αθλητική βία και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Καμία ανοχή σε μαφιόζικες ενέργειες”
twitter.com

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει την μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Αρη Ασβεστά
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου, Αρης Ασβεστάς, επιστρέφοντας από την εργασία του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Ταυτόχρονα, δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του συναδέλφου, στον οποίο και παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, ηθικών και φυσικών αυτουργών, της επίθεσης και τραυματισμού του.
Ο ΠΣΑΤ, για άλλη μία φορά, ζητεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Δικαιοσύνη, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά στις κατ’ επανάληψη επιθέσεις, (σ.σ: ο συνάδελφος είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση και το 2012), εναντίον συναδέλφων μας που εκείνο που πράττουν είναι να εργάζονται με ευσυνειδησία, υπηρετώντας τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των κανόνων της ελευθεροτυπίας.
Ο ΠΣΑΤ, πέρα από το γεγονός της αυτονόητης συμπαράστασης στο συνάδελφο Αρη Ασβεστά, στον οποίο και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο δημοσιογραφικό του καθήκον, θα καταγγείλει το θλιβερό γεγονός, σε αθλητικές και αστυνομικές αρχές, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σε καμία περίπτωση πάντως, κρανοφόροι και ομάδες εφόδου, παρακινούμενοι ή όχι, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ελευθερία των ΜΜΕ και να φιμώσουν τους συναδέλφους μας. 
Θα μας βρούνε απέναντι τους.
Από τον ΠΣΑΤ


ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του συναδέλφου Άρη Ασβεστά
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του συναδέλφου, αθλητικού συντάκτη Άρη Ασβεστά. Ο συνάδελφος δέχθηκε επίθεση, μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής του, σε ενέδρα που του είχαν στήσει, έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Άρης Ασβεστάς έχει υπάρξει και στο παρελθόν θύμα παρόμοιας επίθεσης, ξημερώματα, έξω από την οικία του.
 Η επίθεση στο συνάδελφο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι επιχειρούν αδέσμευτοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρης Ασβεστάς έχει αρθρογραφήσει και ερευνήσει εκτεταμένα το θέμα των «στημένων» παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.
 Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εύχεται στον συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση και δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις αλλά και οι απειλές, οι οποίες εκτοξεύονται καθημερινά, συνιστούν απειλή για την ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Η Πολιτεία, δυστυχώς, δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να βρει έστω και έναν δράστη ανάλογων επιθέσεων και να τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, παρότι οι επιθέσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.