Τηλεκριτική εκτός ορίων

***Κατά σύμπτωση οι απόψεις κάποιων …ειδικών συμπίπτουν πάντα με αυτές του συστήματος της προπαγάνδας
***Δείτε πως πέφτει ο Βαρέλα. Ποιό πέναλτι;
Για να αρχίσουμε να καταλαβαινόμαστε, επειδή η κανονισμοί έχουν γίνει «λάστιχο» και αναλόγως των συμφερόντων της τάδε ή της δείνα ομάδας, στη λέξη τηλεκριτική πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε και εισαγωγικά. Κανονικά θα πρέπει να έχει στόχο τη βελτίωση των διαιτητών και την ενημέρωση των φιλάθλων και φυσικά όχι να δημιουργεί κλίμα υπέρ του συστήματος που έχει αλώσει τη διαιτησία και υπέρ του συστήματος της προπαγάνδας, η οποία υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Δεν αναφερόμαστε σε όλους του τηλεκριτικούς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όμως οι πιο προβεβλημένοι είναι εκείνοι που συμφωνούν με την θέση που παίρνει η προπαγάνδα για την άλφα ή την βήτα φάση. Αλλιώς, δεν υπήρχε περίπτωση να προβληθούν οι δήθεν απόψεις του τάδε ή του δείνα, άρα χάνεται και η προσωπική προβολή. Κάποιοι άλλοι τηλεκριτικοί μπορεί να φοβούνται να μην μπουν στο… στόχαστρο, άρα ακολουθούν τον χορό του… χαλίφη, ίσως φοβούμενοι και για να μην στιγματιστούν, λες και ο κανονισμός δεν είναι ένας, παρά έχει παρακλάδια.
Ένα παράδειγμα αποτελεί ότι εφόσον έβγαλαν πέναλτι αυτό που έδωσε ο Θάνος (Γρεβενών), εννοούμε τη φάση με Μιχάι και Βαρέλα, πρέπει να …εκθέσουν και τον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), επειδή αποφάσισε σωστά να μην δείξει την άσπρη βούλα σε ένα πέσιμο του Μανιά, με αντίπαλο τον Σισέ (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0). Ουδείς υπολογίζει ότι τέτοιες φάσεις γίνονται τουλάχιστον δέκα σε κάθε ματς.
Βέβαια, οι φίλαθλοι γνωρίζουν τους κανονισμούς και εύκολα μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αν και κάποιοι νομίζουν ότι παρασύρονται…


-Με τους «τηλεκριτικούς» υπάρχει κι ένα άλλο φαινόμενο. Σε παρόμοιες φάσεις να εκφέρουν διαφορετικής απόψεις. Δηλαδή, μια φάση που σήμερα έκριναν ότι είναι πέναλτι, αύριο μπορεί να μας πουν (επαναλαμβάνουμε σε παρόμοια περίπτωση) ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση, φυσικά προς συμφέρον κάποιας ομάδας. Επίσης, για ίδια φάση, αν και ο κανονισμός είναι ένας, άλλη άποψη έχει ο ένας τηλεκριτικός άλλη άποψη κάποιος άλλος.

-Επειδή οι «τηλεκριτικοί» είναι πρώην διαιτητές μπορεί να έχουν και σχέσεις με εν ενεργεία ρέφερι. Ουδείς εγγυάται ότι αυτό δεν επηρεάζει και την κρίση τους. Όμως, η ουσία είναι ότι με όλο αυτό που γίνεται, εννοούμε από κάποιους όχι από όλους (σ.σ. οι… κάποιοι είναι και οι πιο προβεβλημένοι) έχει χαθεί η σφυρίχτρα, το στραγάλι και μαζί οι κάρτες, τα πέναλτι και τα σημαιάκια!


Εκπαίδευση μηδέν…

Οι κανονισμοί αλλάζουν. Οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές κάνουν σεμινάρια και ενημερώνονται. Παράλληλα έρχονται και οδηγίες της UEFA για τις οποίες οι ρέφερι, οι βοηθοί και αυτοί που τους κρίνουν επίσης ενημερώνονται. Ακόμη, για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν τα κεντρικά σεμινάρια της ΚΕΔ, τουλάχιστον δυο κάθε χρόνο, όπως και τα δευτεριάτικα, είτε στους συνδέσμους, είτε στις ενώσεις. Τα μαθήματα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές είναι κοινά, με την χρήση DVD που έρχονται από την UEFA. Όμως, οι τηλεκριτικοί δεν πατάνε πουθενά! Επειδή δεν έχουν δικαίωμα. Αρα, το μέγα ερώτημα είναι πως ενημερώνονται για τις αλλαγές; Από τους διαιτητές, από τις εφημερίδες ή τους έρχονται ως… επιφοίτηση για να μην κουράζονται κιόλας;